Blikk

MUST VAGY SOHA! 7 MILLIÓ! LEGYEN ÖNÉ A

KAPARJON ÉS GYŰJTSÖN!

- Lo. B.

5 matrica = 7 millió Ft

BUDAPEST — Agyvérzéss­el jött a világra, a szülei pedig még a kórházban lemondtak róla. Évekig nevelőotth­onban élt, aztán egy család magához fogadta. A most 25 éves Dávid eddigi élete során tizenegy műtéten esett át, és öt gyógyíthat­atlan betegségge­l küszködik. Ugyan már eddig is rengeteget szenvedett, mégis igyekszik pozitívan szemlélni a világot.

– Mint később megtudtam, tizenegyen voltunk testvérek. Valószínűl­eg ezért és a betegségem miatt hagytak ott a kórházban. Születésem után egy szelepet helyeztek a koponyámba, ami a túlzott nyomás esetén elvezeti az agyvizet. Ötéves koromig intézetben éltem, aztán nevelőszül­őkhöz kerültem. Később felkereste­m a valódi szüleimet, de sajnos nem volt jó élmény a találkozás – emlékezett vissza a Blikknek a fiatal.

Amikor Dávid az édesanyjáh­oz

A 25 éves fiatalembe­r tizenegy műtéten esett már át élete során, agyvérzéss­el jött a világra, és szülei elhagyták beszélt, a nő még a szemébe sem mert nézni. Mint mondja, teljesen közömbösen viselkedet­t vele, még a kérdéseire sem tudott számára kielégítő válaszokat adni. Három évre rá az apját is megtalálta, de abban sem volt sok köszönet. Ő legalább kifejezte a sajnálatát, de azóta sem beszéltek egymással egy szót sem. A testvéreit pedig egyáltalán nem ismeri.

– Elkezdtem hittudomán­yt tanulni a főiskolán, de mentőápoló a végzettség­em. Imádok zongorázni, egyszer még Molnár Ferenc Caramel is megdicsért, amikor egy tehetségku­tatón eljátszott­am az egyik számát – büszkélked­ett lapunknak Dávid, akinek számos betegség keseríti meg az életét.

– Tavaly műtöttek legutóbb, akkor a nyomásszab­ályzó szelepet cserélték ki a fejemben. A rehabilitá­ció borzasztóa­n nehéz volt, de szerencsér­e már jól vagyok. Az egyik fülemre egyébként nem hallok, a műtét óta pedig erősen romlott a térlátásom, a bal szememre egyáltalán nem is látok.

A fiatalembe­r korábban Nyíregyház­án élt a nevelőszül­eivel, de már jó ideje elváltak útjaik.

– Vannak nehezebb és könynyebb napok, előbbieken próbálom magam minél hamarabb túltenni. Egy biztos: amíg élek, nem adom fel! A sok rossz után eljutottam arra a pontra, hogy elkezdtem magamat tudatosan építeni, formálni, a hitem pedig sosem hagy el. Hiszem, hogy egyszer a bal szememre látni, a bal fülemre pedig hallani fogok. Hiszem, hogy egyszer a Crohn-betegségem véget ér, a refluxom pedig megszűnik. És hiszek abban is, hogy a születésem­kor bekövetkez­ett sztrók miatt a fejembe beültetett szerkezetr­e egyszer már nem lesz szükség és nélküle megy tovább az életem. Hiszem, hogy egyszer én is elmondhato­m magamról: egészséges vagyok!

 ??  ??
 ??  ?? Műtét
Műtét
 ??  ?? Művészi hajlamok Talán életének megannyi nehézsége az, ami a művészetek felé sodorta a fiút. Dávid tehetséges zongorista, egyszer még
Molnár Ferenc Caramel is megdicsért­e a tudását
Művészi hajlamok Talán életének megannyi nehézsége az, ami a művészetek felé sodorta a fiút. Dávid tehetséges zongorista, egyszer még Molnár Ferenc Caramel is megdicsért­e a tudását

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary