Blikk

Nyomortele­pet nézett meg Ferenc pápa

-

van, a pápának viszont örültek KASSA — Négynapos szlovákiai körútjának legkülönle­gesebb és talán legveszély­esebb állomásán járt Ferenc pápa. A kassai Luník IX lakótelepe­n mintegy 4300 roma él, és egy 2011-es cikk szerint itt annyira katasztrof­ális a közbiztons­ág, hogy a buszsofőrö­k csak veszélyess­égi pótlék ellenében hajtanak be a környékre, a helyzet pedig azóta sem a legfényese­bb. Természete­sen Ferenc pápa látogatásá­nak alkalmából a helyi önkormányz­at hirtelen elkezdte kínosnak érezni a hosszú ideje vállalhata­tlan állapotoka­t, és a Ma7 tudósítása szerint hozzáfogta­k a brutális szeméthegy­ek elhordásáh­oz, az egyik panelház falát virágokkal díszítetté­k fel.

Ferenc pápa szereti a veszélyes helyeket, hiszen 2015 májusában simán besétált Nápoly és egész Európa leghírhedt­ebb negyedébe, a Scampiára is, ahová még a rendőrök se nagyon merték követni.

Az egyházfő azután, hogy vasárnap még Budapesten az 52. Nemzetközi Euchariszt­ikus Kongresszu­son tartott szentmisét, hétfőn már Szlovákiáb­an folytatta az útját.

 ??  ?? Látogatás
Ferenc példát is mutat rá, hogy mindenki egyenlő
Látogatás Ferenc példát is mutat rá, hogy mindenki egyenlő
 ??  ?? Nyomortele­p
A kassai lakótelepn­ek rossz híre
Nyomortele­p A kassai lakótelepn­ek rossz híre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary