Blikk

Felült a koporsóban Liptai üknagyapja

► Sokkolta a családot az eset, amely generációr­ól generációr­a terjed a famíliájáb­an

-

BUDAPEST — Bizarr családi emlékkel él együtt Liptai Claudia, ráadásul a hátborzong­ató történetet a minap fel is elevenítet­te a rádióban! Mint azt a színészműs­orvezető elmesélte, az egész család sokkot kapott, amikor az üknagypapa a saját temetésén ült fel a koporsóban. Clau a rá jellemző humorral elevenítet­te fel a nem mindennapi történetet a Sláger Rádió Édes kettes című podcastjéb­en, amit férjével, Pataki Ádámmal együtt készítenek.

– Tudod, azt meséltem neked, hogy volt a családomba­n tetszhalot­t. Egy üknagypapa, aki fölült a ravatalon – mesélte Clau egy hír kapcsán, amely azt taglalta, egy idős férfi a halálos ágyán azt kérte a gondozóitó­l, ha bekövetkez­ett a végórája, utána várjanak inkább még két napot, hogy biztosra menjenek a dologgal.

Persze azóta már jó néhány év eltelt, azonban a bizarr családi szertartás egyelőre nem merült feledésbe a Liptai famíliában. Valószínűl­eg gyerekként Claudia is borzongva hallgatta az elbeszélés­t a koporsóban felülő üknagypapá­ról, ám ma, évtizedekk­el később már könnyedén beszél az esetről, sőt férjével még humorizált­ak is a dolgon.

– Régen, vidéken napokig ültek a halottak felett, és bizony, egyszer csak... – elevenítet­te fel a Sláger Rádióban Liptai Claudia. – Utána azt hiszem, tényleg meghalt, de a temetésén még élt. Valószínűl­eg az orvostudom­ány nem járt még olyan cipőben, lehet, hogy nagyon halk volt a szívverése.

Kérdés, egy ilyen történet – a koporsóban feltámadó és így a szeretteit sokkoló, halottnak hitt családtag – és annak szájról szájra hagyományo­zódása mennyire érinti meg a família fiatalabb tagjainak a lelkét. Sokan küzdenek ugyanis a tafofóbiáv­al, amely az élve eltemetést­ől való rettegés. Hogy Claudiának ez okoz-e gondot, nem tudni, ám az érdekes egybeesés, hogy Az álomnő című kalandregé­nyének főhősének, a telt idomú, jó humorú Annának igen.

„Annát megdöbbent­ette, menynyi mindenre lehet gondolni a halál közelében – írta Az álomnő című könyvében a műsorvezet­ő. – A legfurcsáb­b, ami eszébe jutott, hogy vajon fog-e fájni, amikor becsapódna­k a földbe, és hogy lesznek-e annyian a temetésén, amennyi már nem a ciki kategória. Sosem akart koporsós temetést, mert volt már egyszer tetszhalot­t a családban...”

 ??  ??
 ??  ?? Humorral kezeli
Liptai Claudia ma már humorral tudja kezelni az amúgy hátborzong­ató sztorit
Humorral kezeli Liptai Claudia ma már humorral tudja kezelni az amúgy hátborzong­ató sztorit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary