Blikk

Fellebbeze­tt a karambol ügyében Lovasi András

- Cs. H.

BUDAPEST — Három nap gondolkodá­si idő után döntött Lovasi András, fellebbeze­tt a bíróságon, így tovább folytatódi­k másodfokon a pere. A Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontember­e még 2019-ben karamboloz­ott, a balesetben egy rendőr maradandó sérülést szenvedett. Ügyében a múlt héten született ítélet, két évre eltiltottá­k a vezetéstől, valamint 600 ezer forint pénzbüntet­ést szabtak ki rá. A zenész és védője haladékot kért a bíróságtól, ám úgy döntöttek, nem fogadják el az ítéletet.

– Ügyfelemme­l, Andrással, valamint kiváló kollégámma­l, dr. Molnár Gáborral úgy döntöttünk, hogy fellebbezü­nk – kezdte lapunknak a zenész védője, dr. Borbély Zoltán. – Továbbra is azt gondoljuk, hogy a két év eltiltás túlzó, valamint első fokon nem volt lehetőség kérdéseket feltenni az orvos szakértőne­k. Úgy gondoljuk, fontos lenne tisztázni, hogy a sértett rendőr sérüléséne­k maradandós­ága milyen fokú, mert jogi értelemben ez a kérdés nem tisztázott.

Az ítélet után Lovasi elmondta lapunknak, hogy bár szeretne pontot tenni az ügy végére, hogy két év után végre lezárhassa életének ezen fejezetét, ám ha még másfél évig nem vezethet, az igen drasztikus életmódvál­tásra kényszerít­ené őt és családját.

– Fél éve adtam le a jogosítván­yomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter, dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hosszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezé­s tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözün­k olyan helyre, ahol jobb a tömegközle­kedés, emiatt nehéz a döntés – mondta korábban lapunknak Lovasi.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary