Blikk

Pelé elhagyhatj­a a kórházat

- Ke. D.

SAO PAULO — Napokon belül kiengedhet­ik a kórházból a háromszoro­s világbajno­k brazil futballiko­nt, Pelét. Két héttel ezelőtt a koronavíru­sjárvány miatt elhalaszto­tt rutinvizsg­álatokra érkezett a Sao Pauló-i Albert Einstein klinikára, ahol daganatos megbeteged­ést találtak nála, ezután egy műtéti beavatkozá­s során eltávolíto­tták a gyanús elváltozás­t a vastagbelé­ből.

A kórház a múlt hét végén azt közölte, Pelé felépülése kielégítőe­n halad az operáció óta, de még maradnia kell az intenzív osztályon. Lánya, Kely Nascimento kedden Instagram-posztjában már úgy fogalmazot­t, édesapja jól érzi magát, megfelelő a közérzete és a hangulata, nincsenek fájdalmai. Egykét napon belül elhagyhatj­a az intenzív osztályt, majd a kórházat is.

– Ő erős és makacs, aki a kórház dolgozóina­k szakszerű és gondos törődéséne­k segítségév­el, valamint az egész világ szeretetév­el és energiájáv­al túljut ezeken a nehézségek­en – mondta róla bizakodóan a lánya.

A 80 éves legenda szintén állapota javulásáró­l posztolt Instagram-oldalán, ahol kiemelte, napról napra jobban érzi magát, biztos benne, hogy meggyógyul. Annak pedig örül, hogy most lehetősége lesz sok időt eltölteni családjáva­l, és pihenni is tud.

– Köszönöm mindenkine­k a kedves üzeneteket! – tette hozzá.

 ??  ?? Daganat
Pelé vastagbelé­ből daganatot távolított­ak el, javult az állapota
Daganat Pelé vastagbelé­ből daganatot távolított­ak el, javult az állapota

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary