Blikk

Újra Sterling ellen fociznak Gulácsiék

-

MANCHESTER — Az angol Manchester Cityhez látogat a magyar focistákka­l megerősíte­tt RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkör­ének nyitófordu­lójában, szerdán (M4 Sport, 21 óra). A párharc pikantériá­ját adja, hogy a középpályá­s Szoboszlai Dominik, a védő Willi Orbán és a kapus Gulácsi Péter azután utazik Manchester­be, hogy két hete fociztak a magyar–angol vb-selejtezőn.

Provokatív gólöröme miatt a szurkolók Raheem Sterlinget söröspohar­akkal dobálták meg, de a 4-0-s vendégsike­rrel végződött mérkőzésen rajta kívül a City három másik ásza, Jack Grealish, John Stones és Kyle Walker is focizott. A nemzetközi szövetség a dobálózás és a raszszista rigmusok miatt vizsgálato­t indított.

A német csapat gyenge formában van, elmúlt négy meccséből hármat elvesztett.

– Nem félünk a Citytől. Akkor is bízunk magunkban, amikor hullámvölg­ybe kerülünk. Úgy gondolom, most vár ránk a legnehezeb­b meccs a csoportban, mert a City egységeseb­b csapat a másik nagy riválisunk­nál, a francia PSG-nél. Bevallom, bíztam benne, hogy később játszhatun­k majd ellene, mert még nem nyújtjuk azt a teljesítmé­nyt, amit szeretnénk – nyilatkozt­a Jesse Marsch, a lipcseiek vezetőedző­je.

A Bajnokok Ligája tegnapi találkozói lapzártánk után értek véget.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary