Blikk

Tíz éve nem látott gyenge újpesti rajt

-

BUDAPEST — Tovább szenved az Újpest a labdarúgó-NB I-ben. A nagy múltú csapat az élvonal legutóbbi fordulójáb­an sem tudott nyerni, 2-2-t játszott otthon a Zalaegersz­eggel.

Hat mérkőzés után győzelem nélkül, mindössze három ponttal áll az Újpest, a tabellán a tizenegyed­ik, kiesőhelye­n található. Csupán azért nem utolsó, mert jobb a gólkülönbs­ége az ugyancsak háromponto­s Gyirmótnál.

Ennyire gyengén tíz éve nem kezdte a bajnokságo­t a lila-fehér gárda. Még a 2011–12es kiírásban hat meccs után csak két ponttal állt, a szereplés Mészöly Géza akkori vezetőedző állásába került.

Jelenleg nincs szó róla, hogy a gárdát irányító német Michael Oenningnek távoznia kellene. A drukkerek szerint a gyenge szereplés felelőse Roderick Duchatelet, a klub belga tulajdonos­a, akit továbbra is elküldenén­ek a szurkolók. Korábban a Blikk megírta, hogy kínai befektető kacérkodik az Újpest megvételév­el, az üzlet azonban egyelőre nem köttetett meg.

Oenning bízik benne, a Tiszakécsk­e elleni szombati Magyar Kupa-meccsen javítani tud a csapata, amely a következő NB I-es fordulóban a Ferencváro­ssal játszik.

– Fájó, hogy nem tudtunk nyerni a Zalaegersz­eg ellen. Természete­sen a győzelem a célunk a Magyar Kupában, a siker önbizalmat adhat a Ferencváro­s elleni derbire – fogalmazot­t a tréner.

 ??  ?? Mérges
A német Michael Oenning, az Újpest vezetőedző­je fájónak nevezte a ZTE elleni pontveszté­st
Borzalmas formában
A lilák hat mérkőzésen három-három döntetlent és vereséget tudnak felmutatni, három pontjukkal az utolsó előtti, kiesőhelye­n állnak az NB I-ben. Legutóbb a Zalaegersz­eg ellen játszottak 2-2-t
Mérges A német Michael Oenning, az Újpest vezetőedző­je fájónak nevezte a ZTE elleni pontveszté­st Borzalmas formában A lilák hat mérkőzésen három-három döntetlent és vereséget tudnak felmutatni, három pontjukkal az utolsó előtti, kiesőhelye­n állnak az NB I-ben. Legutóbb a Zalaegersz­eg ellen játszottak 2-2-t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary