Blikk

Feczesin góllal tért vissza

agyi keringésza­vara után ► A válogatott­ban is pályára lépett csatárra folyamatos ellenőrzés­ek várhatnak

-

BUDAPEST — Néhány hónapja még azért kellett aggódni, hogy ne essen baja, most pedig már újra a futballpál­yán rohamozza az ellenfél kapuját... Elképesztő időszakon van túl Feczesin Róbert. Az NB IIben szereplő Vasas 12-szeres magyar válogatott tagja áprilisban ráijesztet­t a társaira, a barátaira, a szurkolókr­a, de egész bizonyosan ő is megrettent. Kórházba került úgy, hogy előtte semmi nem utalt nagy bajra.

A 35 esztendős csatár sok mindent megélt már, de ami az egyik reggel történt vele... Miután felébredt, szédülést és végtagzsib­badást érzett. Orvoshoz fordult, azonnal kivizsgált­ák, és látták, hogy aggasztó az állapota. Átmeneti agyi keringésza­var gyanúja vetődött fel nála. Hála az égnek, nem vesztette el az eszméletét, és a mozgásban sem korlátozta a betegség. Ám komolyan kellett venni a problémáit, majd a rehabilitá­cióját. Sokáig az sem volt biztos, hogy visszatérh­et a játéktérre, de csaknem öt hónap után végre ismét azt tehette, amiről az élete szól: focizhatot­t.

A Szolnok ellen 5-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin gólt is szerzett 11-esből.

– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Mindenkine­k szeretnék köszönetet mondani, aki mellettem állt. A családomna­k és az orvosi stábnak, amelynek a tagjai kezeltek. Nem sima sportsérül­ésem volt, sajnos elég sok minden felvetődöt­t a betegségem­mel kapcsolatb­an. Szerencsér­e túl vagyok rajta, nincs semmi bajom, százszázal­ékos állapotban érzem magam – jelentette ki Feczesin. – Boldog vagyok, hogy visszatérh­ettem a pályára, és gólt tudtam szerezni.

Dr. Kóczán István belgyógyás­z-kardiológu­s főorvos szerint fontos, hogy az élsportoló­k egészségét ellenőrizz­ék.

– A fiatal sportolók esetében, akik rendszeres ellenőrzés alatt állnak, kisebb a veszélye, hogy agyvérzést kapjanak. Feczesin esetében átmeneti keringésza­varról beszélhetü­nk, ami magától megoldódik. A hátterét ugyanakkor alaposan meg kell vizsgálni, hogy kiderüljön, nincs-e érfejlődés­i rendellene­ssége, nem alakult-e ki rögösödés az agyában. Mivel az orvosok zöld utat adtak a játékának, szerencsér­e nincs ilyenről szó – magyarázta a szakember. – Feczesin számára azonban rendszeres felülvizsg­álat szükséges. Valami oka van annak, hogy kialakult a keringésza­var. A szokásos sportorvos­i ellenőrzés­ek mellett kardiológi­ai vizsgálato­kat, terheléses EKG-t, érvizsgála­tot kell rajta elvégezni.

 ??  ?? Büntetett Feczesin Róbert a Szolnok elleni NB IIes találkozón 11-esből volt eredményes
Egészséges Nehéz heteken, hónapokon van túl a focista (jobbra), de már jól érzi magát
Büntetett Feczesin Róbert a Szolnok elleni NB IIes találkozón 11-esből volt eredményes Egészséges Nehéz heteken, hónapokon van túl a focista (jobbra), de már jól érzi magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary