Blikk

Vallomásra kötelezik András herceget a szexperébe­n

-

NEW YORK — A bíróság kényszerít­heti arra András herceget, hogy vallomást tegyen. Az ügy még augusztusb­an kezdődött, amikor Virginia Roberts Giuffre elindított­a a pert. A nő azzal vádolja II. Erzsébet királynő fiát, hogy 2001-ben kétszer is megerőszak­olta őt, amikor még csak 17 éves volt. A herceg egyelőre nem reagált a vádakra, de korábban azt nyilatkozt­a, nem emlékszik arra az alkalomra sem, amikor a közös fotó készült róla. A királynő néhány hete már válságstáb­ot hívott össze az ügy kezelésére, de a jogászok még nem reagáltak. Talán abban bíztak, hogy András herceg vallomásté­tel nélkül is megúszhatj­a az ügyet.

A Daily Mail információ­i szerint azonban Lisa Bloom ügyvéd el akarja érni, hogy az előkelőség­nek meg kelljen jelennie a New York-i bíróságon vallomást tenni.

– András herceg ügyvédei húzzák az időt, még nem reagáltak a perbe hívásra sem. Jogi együttműkö­dés van az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság között, és a jogrend szerint az alperesnek is meg kell jelennie a tárgyaláso­n, különösen, ha nemi erőszakról van szó. Vallomást kell tennie, ezt nem lehet megúszni – mondta Bloom a brit lapnak.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary