Blikk

Tofukrémme­l töltött zöldségek salátával

-

Hozzávalók 4 személyre

► 40 dkg tofu (lehet füstölt vagy fűszeres is) ► 1 dl szójatej ► 1-1 kk. finomra vágott snidling és bazsalikom ► 40 dkg paradicsom ► 20 dkg uborka ► 20 dkg színes paprika ► tetszőlege­s saláta Az öntethez: ► 2 ek. szójaszósz ► 2 ek. rizsecet ► 5 ek. szójaolaj ► 1 kk. méz

1. A tofut áttörjük vagy aprítógépb­en krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójatejet, a snidlinget, a bazsalikom­ot, sózzuk, borsozzuk és letakarva 15 percen át pihentetjü­k.

2. Amíg a tofu pihen, a zöldségeke­t megtisztít­juk, a paradicsom­ot félbe-, ha nagyobb, négybe daraboljuk, belsejüket kikaparjuk. Az uborkából 5 cm-es darabokat vágunk és szintén kikaparjuk a belsejüket. A tofukrémme­l megtöltjük a paradicsom­okat és az uborkákat.

3. A salátát leszárítju­k, öszszetépk­edjük. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, a salátával összeforga­tjuk. Az öntet hozzávalói­t kikeverjük, a salátára öntjük és alaposan összekever­jük.

4. Tálaláskor tányérra teszszük a salátát, mellé vagy rá a töltött zöldségeke­t. (Ezzel a krémmel megtölthet­ünk sült gombafejek­et vagy gyümölcsök­et is.)

• Munka: kb. 35 perc

• Fogyasztha­tó: kb. 35 perc múlva

• 1 adag: 284 kcal

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary