Blikk

Szülői szigor tette erőssé Raducanut

- Ke. D.

NEW YORK — Szüleinek hálás Emma Raducanu, aki 18 évesen megnyerte az amerikai nemzetközi teniszbajn­okság (US Open) döntőjét. A brit tini – aki 6:4,6:3-ra verte a kanadai Leylah Fernandezt – elmesélte, édesanyja és édesapja elvárásain­ak nehéz volt megfelelni gyerekkorá­ban, hatalmas célokat tűztek ki elé. De így mentálisan megerősödö­tt, ezért állja meg a helyét ilyen szinten is.

– Úgy neveltek, hogy fejben erős legyek. Azt hiszem, ez segít most a legrangosa­bb versenyeke­n. Nagyon jó volt beszélni a szüleimmel a győzelem után. Annyira büszkék rám! Ők a legnagyobb kritikusai­m, akiknek nehéz megfelelni, de most sikerült – nyilatkozt­a Raducanu.

Élete második nagy viadalán indult, és ő az első brit teniszezőn­ő 1977 óta, aki győzni tudott Grand Slam-tornán. Teljesítmé­nye még II. Erzsébet brit királynő figyelmét sem kerülte el, aki gratulált a bajnoknak.

– Megtisztel­ő volt számomra, hogy üzenetet kaptam őfelségétő­l. Valószínűl­eg bekereteze­m a levelet, és a szobámban őrzöm majd – mondta a teniszező.

 ??  ?? Nevelés
A US Openen győztes Emma Raducanut úgy nevelték, hogy bírja a nehéz pillanatok­at is
Nevelés A US Openen győztes Emma Raducanut úgy nevelték, hogy bírja a nehéz pillanatok­at is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary