Blikk

Temetőben várta az ítéletet

Imádott nagymamája sírjánál érte a drámai hír. Nejét, Boglárkát felmentett­e a bíróság

- Cs. H.

BUDAPEST — Több mint hat év után ítélet született Galambos Lajos ügyében, amelyben a zenészt ötvenmilli­ó forint értékű víz-, gáz- és áramlopáss­al, valamint vesztegeté­ssel vádolták.

Az ügyész korábban hét év letöltendő börtönt kért Lajcsira, de a bíróság nem jogerős ítélete szerint két év tíz hónap börtönbünt­etést, valamint három év közügyektő­l eltiltást kapott.

Az elsőfokú döntés szerint a zenész leghamarab­b a büntetés kétharmadá­nak letöltése után szabadulha­t, ami kedvezmény­ekkel kilenc hónap rácsok mögött eltöltött időt jelent. Emellett 15 millió forint pénzbüntet­éssel sújtották, ezenfelül 11 millió forintos vagyonelko­bzást is elrendelte­k, és az ötmillió forintos bűnügyi költséget is köteles megfizetni, megosztva két másik vádlott-társával. Sem Lajcsi, sem felesége, Boglárka – az ügy másodrendű vádlottja – nem jelent meg a Budaörsi

Járásbírós­ágon, az ítéletet távollétük­ben mondták ki.

Míg a trombitás kemény büntetést kapott, addig feleségét felmentett­e a bíróság, azaz nem találták bűnösnek az ügyben. Bár egyikük sem ment el a tárgyalásr­a, mindketten izgatottan várták, hogy milyen ítélet születik ügyükben.

– A feleségem vétlenségé­t kimondta az elsőfokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhat­atlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelem­ben előfordult már ilyen, nem ez az első eset akár emberölés ügyében is – nyilatkozt­a a Blikknek a muzsikus. – Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapított­ák meg a bűnösségem­et. A bíró ugyan visszafogt­a az ügyészség fantáziálá­sát, ugyanakkor végül apró részleteke­t felnagyítv­a és feltételez­éseket tényként elfogadva döntött. Azt szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében is, de sajnos ez nem történt meg. Tovább tart a hat éve folyó mizéria, de természete­sen a végsőkig harcolok, hogy végre kiderüljön az igazság. Jó hír, hogy a feleségem esetében viszont kiderült, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartózta­tását, amivel kapcsolatb­an igen komoly kárigényt nyújthat be.

Lajcsi, aki már korábban megtérítet­te a keletkezet­t kárt, a temetőben kapta a hírt a kiszabott büntetésrő­l.

– Számomra a nagymamám volt a legfontosa­bb az életemben, ő mindig bízott bennem. Az ő félretett pénzéből adtam ki az első kazettáima­t, és most az ő sírjánál voltam kint Soroksáron, ott értesültem a tárgyalóte­remben történtekr­ől.

 ??  ??
 ??  ?? Gyászos hír
Nagymamája sírjánál értesült róla Lajcsi,
hogy a bíróság majdnem három évre
rács mögé küldte
Gyászos hír Nagymamája sírjánál értesült róla Lajcsi, hogy a bíróság majdnem három évre rács mögé küldte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary