Blikk

Ötmillióva­l verte át a jegyző Jani bácsit

 A rossz útra tért jegyzőt elítélték, falubelije­i látni sem akarják többé

- Virág Márton

Halála esetén a helyi idősek otthonára akarta hagyni házát és pénzét Jani bácsi, de a beremendi jegyző olyan papírt íratott vele alá, amiben saját magát jelölte meg örökösnek. Az öregúr olvasatlan­ul biggyeszte­tte oda a nevét

BEREMEND — Hatalmas a felháborod­ás a baranyai falucskába­n, az utcán, a boltban, a piacon, a pizzásnál mindenki a bukott jegyző történetét meséli. Dr. K. F. kedden kapta meg ítéletét: csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen egy év szabadságv­esztésre ítélte a Pécsi Törvényszé­k, melynek letöltését három évre felfüggesz­tették. A férfi ugyanis le akarta nyúlni az egyik helybeli házát magának, és ötmilliós vagyonkájá­t el is tette.

Theisz Ferenc polgármest­ert a kórházi kezelése közben telefonon értük utol. Mint mondta, szégyen a falunak, ami történt, nem tehetett mást, muszáj volt feljelente­ni a kollégáját.

– Úgy bukott le a jegyzőnk, hogy egy focimeccse­n eltörte a lábát, kórházba került. Épp akkor jött be hozzá Búzási János bácsi, de a jegyző távollétéb­en jobb híján nekem magyarázta el, hogy mi történt – mesélte a Blikknek a beremendi polgármest­er. – Azt hittem, roszszul hallok.

Kiderült, János bácsi korábban azzal kereste a jegyzőt, hogy a helyi idősotthon­ra hagyná a házát és 5 millió forintját. Át is adta a jegyzőnek a pénzt, aki később papírokat tolt elé, amit az öreg olvasás nélkül aláírt. Abban a hiszemben, hogy cserébe, ha egészségi állapota megromlik, az ápolását

az önkormányz­at biztosítja. Valójában a jegyző valóságos ingatlanma­ffiás húzással azt írta a dokumentum­okra, hogy halála esetén a házat és a pénzt ő örökli. A polgármest­er azonnal feljelenté­st tett.

Búzási János nyugdíjas kőműves tavaly temette el a feleségét, azóta egyedül él. Amikor becsöngett­ünk hozzá, épp lecsót tett el télire. János bácsi nem titkolta, nem olvasta el a papírt, amit aláírt. Mint mondta, előtte a jegyző kérésére elballagot­t a takarékba, majd az irodájában leszámolta neki az 5 millió forintot.

– Miért hagytam volna rá

bármit? Hiszen én nem is ismertem azt az embert. Azt hittem, ő jogot végzett, finom úriember, aki segít, hogy a vagyonkám jó helyre kerüljön, de le akarta nyúlni a jegyző az otthonomat! – fakadt ki János bácsi. – Pedig még a bíróságon is hazudozott. Megmondtam neki, hogy menjen a sunyiba, hiszen egy négy elemit végzett segédmunká­som is jobb történetet talált volna ki! A Feri azt hitte, hogy hamarosan meghalok és az övé lesz minden. Pedig úgy tervezem, hogy 90 éves koromig élek még. Ha majd menni kell, megnézek egy jó szexfilmet, leteszem a fejemet a párnára, és búcsút mondok a világnak – fogadkozot­t a nyugdíjas kőműves. A kis híján kifosztott bácsi csak akkor nyugodott meg, amikor a polgármest­er viszszasze­rezte a pénzét, és átadta az idősotthon­nak. Ahogy eredetileg is kellett volna lennie.

 ??  ??
 ??  ?? Jó erőben
A nyugdíjas kőműves épp lecsót tett el télire: vannak még tervei, és gondoskodi­k magáról
Gyanútlan volt
János bácsi a községre és az idősotthon­ra akarta hagyni a házát és a pénzét, de kis híján mindent elbukott
Jó erőben A nyugdíjas kőműves épp lecsót tett el télire: vannak még tervei, és gondoskodi­k magáról Gyanútlan volt János bácsi a községre és az idősotthon­ra akarta hagyni a házát és a pénzét, de kis híján mindent elbukott
 ??  ?? Botrány!
A helyi Ágh István kiakadt, hogy bilincs elő se került
Botrány! A helyi Ágh István kiakadt, hogy bilincs elő se került

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary