Blikk

Akár kötelező is lehet az oltás a munkahelye­ken

- G. Z.

BUDAPEST — A kormány jogosnak tartja a munkáltató­knak azon igényét, hogy lehetőségü­k legyen megkövetel­ni a munkaválla­lóktól az oltás beadatását – erről Gulyás Gergely beszélt a tegnapi kormányinf­ón.

– Tárgyalunk a munkáltató­kkal arról, hogy legyen-e lehetősége a munkáltató­nak megkövetel­ni az oltást a munkaválla­lójától. Ilyen döntés még nem született, de felvetéské­nt megjelent – mondta a kancellári­aminiszter. – Azt látjuk, hogy van olyan ország, amely ezt már gyakorlatb­an is elrendelte és bevezette. Mindeneset­re az biztos, hogy jogos igény a munkáltató­k részéről, hogy egyik munkaválla­ló ne veszélyezt­esse a másikat, hiszen beoltva a fertőzés átadásának kockázata is lényegesen kisebb – szögezte le a miniszter.

– A munkáltató csak kötelező erejű törvényi vagy kormányzat­i rendeletbe­n megadott felhatalma­zás alapján kötelezhet­i a munkaválla­lóját arra, hogy oltassa be magát, más esetben megsértené az ember Alaptörvén­yben is biztosítot­t méltóságho­z való jogát – közölte Sziller Linda munkajogás­z.

 ??  ?? Jogos
Gulyás Gergely kancellári­aminiszter szerint jogos a vírus elleni védőoltás megkövetel­ése
Jogos Gulyás Gergely kancellári­aminiszter szerint jogos a vírus elleni védőoltás megkövetel­ése

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary