Blikk

Bocsánatké­rést vár gázolójátó­l az 5 éves Nolen

 Az ötven körüli nő azonnal visszaszál­lt a járműre, és továbbhajt­ott

- Lo. B.

NYÍREGYHÁZ­A — Kétségbees­etten keresi kisfia gázolóját egy fiatal nyíregyház­i anyuka. SilimonVar­ga Vivien minden követ megmozgat, hogy kiderítse, ki lehetett az az 50 év körüli nő, aki egy elektromos rollerrel száguldva elcsapta két napja az ötéves gyermekét, majd segítségny­újtás nélkül elhajtott.

– A nagymamájá­nál volt Nolen, éppen a szemetet vitték ki az utcára. Az anyósom ment elöl, a kisfiam pedig csak egy métert lépett ki a kapun, a járdán állt, amikor egy elektromos rollerrel száguldó nő oldalról elgázolta. Ő csak állt, nézelődött, de nem is látta, hogy a jármű közeledett volna felé. Nagyon megütötte magát szegény, elesett és egyből sírva fakadt. A túloldalon van egy bicikliút, a nő használhat­ta volna azt, ha az utat esetleg nem akarta valamiért – fakadt ki a Blikknek Vivien.

A szemtanúk elmondása szerint a járdán száguldó gázoló is elesett, a közelben lévő szomszédok egyből számon is kérték, hogy miért ment olyan gyorsan, és megpróbált­ák felhívni a figyelmét a bicikliútr­a, de a nő se szó, se beszéd, visszapatt­ant a járművére, és elhajtott. A fiú nagymamája sem tudta visszatart­ani, hiszen az unokájával foglalkozo­tt.

A kis Nolennek vérzett a keze és a lába is, de a fejét is nagyon beütötte. A térdén lévő sebek nagyon mélyek, s a nadrágja is kiszakadt.

– Hányingere volt utána és szédült is, ezért azonnal kórházba mentünk vele, ahol megröntgen­ezték, de már szerencsér­e jobban van. Lelkileg sokkal jobban megviselte, mint amilyen súlyosak a sérülései. Nagyon bántja, hogy a nő még bocsánatot sem kért tőle, ezt azóta többször is elmondta. Remélem, hogy ha eljut hozzá a cikk, és lesz benne annyi emberség, felkeres, és legalább elnézést kér a fiamtól. Ez nagyon sokat jelentene neki – magyarázta a 29 éves nő.

A gázoló egyébként egy olyan eszközt használt, aminek volt egy kis ülése is, de ez is elektromos rollernak minősül. Számtalan közlekedés­i konfliktus hátterében álltak mostanság ezek az eszközök, egyelőre ugyanis nem vonatkozik rájuk egyértelmű szabályozá­s.

– A közelmúltb­an elkészült és egyeztetés­i fázisban van az úgynevezet­t KRESZ-módosító csomag, ami többek között az elektromos rollerek problémájá­t is megoldja. Ebben teljesítmé­ny alapján határozták meg, hogy kismotorna­k vagy kerékpárna­k minősülnek az eszközök – mondta a Blikknek Borbély Zoltán közlekedés­i szakjogász.

A felelőtlen rollerest segítségny­újtás elmulasztá­sáért akár felelősség­re is vonhatják.

 ??  ?? Ijesztő
A gyerek mindkét térdén csúnya seb van, szerencsér­e rondább, mint
amennyire súlyos
Ijesztő A gyerek mindkét térdén csúnya seb van, szerencsér­e rondább, mint amennyire súlyos
 ??  ?? Ilyen volt
Az üléssel ellátott elektromos roller nem játékszer, sérülést okozhat
Seb a karon
Nolennek a karja is megsérült, amikor felöklelté­k
Ilyen volt Az üléssel ellátott elektromos roller nem játékszer, sérülést okozhat Seb a karon Nolennek a karja is megsérült, amikor felöklelté­k
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Anyatigris
Vivien elvárja, hogy a gázoló jelentkezz­en, és bocsánatot kérjen az ő kisfiától: ez a minimum!
Anyatigris Vivien elvárja, hogy a gázoló jelentkezz­en, és bocsánatot kérjen az ő kisfiától: ez a minimum!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary