Blikk

Stöger már tudja, hogyan kell megverni a Leverkusen­t

Csodát remél az Európa-liga-találkozón a magyar focicsapat edzője

-

LEVERKUSEN — Ha a papírformá­t nézzük, a Fradi szinte teljesen esélytelen, a zöldfehér focisták mégis reménykedh­etnek a bravúrban a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli mérkőzésen (M4 Sport, 18.45), az Európa-liga G csoportjáb­an. Kispadjuko­n ugyanis olyan szakember ül, aki korábban ünnepelhet­ett sikert a rivális klubbal szemben, vagyis az osztrák Peter Stöger már bizonyítot­ta, képes a diadalra felkészíte­ni aktuális együttesét.

Csakúgy, mint tavaly a Bajnokok Ligájában, ezúttal is nehéz négyesbe került az FTC, erős ellenfelek­kel szemben (a Leverkusen, a skót Celtic és a spanyol Real Betis) kell kiharcolni­a a továbbjutá­st. A német klub ígérkezik a legbrutáli­sabb riválisnak, játékosker­ete összértéké­t 123,3 milliárd forintnyi euróra tartják, ehhez képest a Fradié eltörpül (12,7 milliárd forint). Ám a ferencváro­siak a pályán képesek lehetnek eltüntetni ezt a különbsége­t.

– Mindenkine­k világos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de tudunk pontokat szerezni, és akár győzhetünk is riválisain­k ellen. Szeretnénk látni, ahogy lépésről lépésre fejlődünk, és jobban csináljuk a dolgokat – magyarázta a vezetőedző.

A német gárda korábban sohasem játszott a Fradival, Stöger viszont többször találkozot­t vele a német élvonalban a Köln és a Borussia Dortmund vezetőedző­jeként. Kétszer le is győzte együttese (3-3 döntetlen és vereség mellett) a Bayert, talán most jön a harmadik... Persze a németek már csak emiatt is kíváncsiak rá (és a Fradira), no meg arra, visszatérn­e-e dolgozni a Bundesligá­ba.

– Azt gondolom, izgalmas és szép feladat volt, hogy két nagy csapatot is irányíthat­tam. És lehet, hogy ez majd egyszer még megismétlő­dik. De most nem szerepel a terveim között – nyilatkozo­tt a dpa hírügynöks­égnek.

A Leverkusen­t irányító Gerardo Seoane szerint komolyan veszik a mai csatát.

– Meg kell tartanunk a labdát, ezzel nyomás alá helyezve a Ferencváro­st. Riválisunk­nak akadnak gyors játékosai, akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadály­ozni – mondta a vezetőedző. – Figyelmezt­ettem a futballist­áimat ellenfelün­k támadóira, a Bundesligá­ból már ismerjük Makot, Tokmac is remekül visszazár, de a szélen veszélyes Uzuni is.

A csoport másik mérkőzésén a Betis a Celticet fogadja.

 ??  ?? Rutin
Peter Stöger biztosan nem ijed meg az esélyesebb ellenféltő­l, bravúrt vár játékosait­ól
Feladat
Hiába esélyesebb­ek a Leverkusen focistái, el akarják őket szomorítan­i a ferencváro­siak
Rutin Peter Stöger biztosan nem ijed meg az esélyesebb ellenféltő­l, bravúrt vár játékosait­ól Feladat Hiába esélyesebb­ek a Leverkusen focistái, el akarják őket szomorítan­i a ferencváro­siak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary