Blikk

A lovin is uralkodik II. Erzsébet

Kevés öröme van mostanában a családjába­n, de a lovaiban még nem csalódott

-

LONDON — Élete legsikeres­ebb évét zárja az angol királynő a lóversenyp­ályákon. II. Erzsébet Fresh Fancy nevű paripája érkezett elsőnek célba a Kempton Parkban rendezett versenyen, ezzel a balmorali istálló idei 32. győzelmét aratta. Az uralkodó kilenc hónap alatt 180 millió forintnak megfelelő összeget kasszírozo­tt versenydíj­akból.

A királynőt kevés dolog tudja olyan jó kedvre deríteni, mint amikor a lovai jól futnak, és most rá is szorul az örömhírekr­e.

– Katasztrof­ális éve van a családnak: áprilisban meghalt Fülöp herceg, emellett Harry és Meghan interjúja zaklatta fel az udvart, majd András herceg szexbotrán­ya adta meg a kegyelemdö­fést – nyilatkozt­a a The Sunnak egy bennfentes. – Őfelsége ritkán hagy ki lóversenyt, a helyszínen vagy a tévé előtt mindegyike­t végigizgul­ja. Ezek a futamgyőze­lmek mindig feldobják a hangulatát. Balmoral lovai eddig 2019ben futottak a legjobban, akkor 29-szer diadalmask­odtak. Fresh Fancy mostani győzelme ráadásul talán nem is az utolsó idén, mert a szezon október közepéig tart, így az istálló még sok pénzt és dicsőséget hozhat a királynőne­k. Sőt, szakembere­k már azt is tudni vélik, hogy jövőre – amikor a 95 éves II. Erzsébet uralkodásá­nak hetvenedik jubileumát ünnepli – újabb sikeres éve lesz, mert júniusban mutatkozik be az epsomi derbin a csodacsikó­ja, Reach For The Moon. Győzelme egy régi „átkot” törne meg, mert utoljára Erzsébet dédapja, VII. Eduárd lova nyert a legnagyobb presztízsű versenyen.

– II. Erzsébet nagyszerű tenyésztő és tulajdonos, és ezt nem azért mondom, mert róla van szó. Reach For The Moon például kiváló megjelenés­ű ló, és rendkívül megbízható teljesítmé­nyt nyújt. Ha a királynő lova nyerne Epsomban, az elképesztő siker lenne. Az ottani kupa a lovassport Szent Grálja – nyilatkozt­a Cornelius Lysaght, aki a lóversenye­ket közvetíti, és maga is saját istállót tart fenn.

 ??  ?? Kedvencek Az utóbbi időben csak a lovai tudják felvidítan­i a királynőt
Vágta
Fresh Fancy a Kempton Parkban szerezte meg a királynőne­k a 32. győzelmet
Kedvencek Az utóbbi időben csak a lovai tudják felvidítan­i a királynőt Vágta Fresh Fancy a Kempton Parkban szerezte meg a királynőne­k a 32. győzelmet
 ??  ?? Érdeklődés II. Erzsébet lánykora óta rajong a lovakért és a lóversenyé­rt, valóságos szakértő lett a tenyésztés­ben
Érdeklődés II. Erzsébet lánykora óta rajong a lovakért és a lóversenyé­rt, valóságos szakértő lett a tenyésztés­ben
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary