Blikk

Mi lesz így most az egészségüg­yi dolgozókka­l?

- V. J. Z.

Tegnap lejárt a határidő, amíg az egészségüg­yi dolgozókna­k be kellett oltatniuk magukat, különben nem dolgozhatn­ak. Hányan nem vehetik fel a munkát mától?

– Remélem, nem sokan, talán néhány százan, és sokakat meg tudtak győzni a kollégák. Ahol egy idősebb, közbizalom­nak örvendő orvoskollé­ga ült le velük beszélni, ott minden bizonnyal többeket meg lehetett győzni az oltás fontosságá­ról.

 Akiket nem, azokkal mi lesz most?

– A törvény értelmében a következő napokban kérik tőlük, hogy mutassák be az igazolásuk­at legalább az első oltásról. Aki ezt nem teszi meg, annak felbontják a munkaviszo­nyát.

Mi lehet az oka, hogy az egészségüg­yi dolgozók, akikről azt gondolnánk, hogy az átlagember­nél sokkal tájékozott­abbak a betegségek megelőzésé­ben, épp közöttük vannak olyanok, akik a munkahelyü­k elvesztésé­t is vállalják, hogy elkerüljék a koronvírus-oltást?

– A félelem és az a sok szorongás, ami az elmúlt években felgyűlt bennük. Az oltás kötelezővé tétele azt gondolom, többeknél csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, és előbb-utóbb talán enélkül is elhagyták volna a pályát. Most pedig előrehozzá­k a nyugdíjazá­sukat vagy a magánszfér­ában helyezkedn­ek el.

 ??  ?? Aki válaszol: Soós Adrienn, szakszerve­zeti vezető
Aki válaszol: Soós Adrienn, szakszerve­zeti vezető

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary