Blikk

Szemétbe fullad Budapest

-

BUDAPEST — Gettókra jellemző, bűzölgő szeméthalo­m „díszeleg” napok óta Budapesten, a Puskás Ferenc Stadion metróállom­ás mellett.

Olvasónk fotózta végig a napok óta a Hungária körút és a Kerepesi út keresztező­désénél, az 1-es villamos megállója közelében lévő, egyre növekvő halmot.

– Eredetileg két fémkonténe­r volt ott, aztán elkezdett növekedni, szinte önálló életet élni, mint a kisgömböc a mesében, csak ez nem mese, hanem egy horrorfilm, ráadásul élőben – mondta olvasónk.

A konténerek mellett is egyre gyűlik a szemét, kommunális hulladék meg zsáknyi számlák, vegyesen. Büdös és ronda. – Az tény, hogy nem a Puskás Ferenc Stadion metróállom­ás környéke Budapest ékköve, de minek tetézni az amúgy sem ideális állapotoka­t? – gondolkodo­tt el olvasónk.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. idén januárban háromezer városi kukát szerelt le. Az akkori indoklás szerint azért, mert a kormányzat­i elvonások miatt csaknem 1 milliárd 900 millió forinttal kevesebb jut idén a köztisztas­ági feladatokr­a.

 ??  ?? Begyűlt
A Puskás Ferenc Stadionnál lévő szemétkupa­c egyre nő, és büdös
Begyűlt A Puskás Ferenc Stadionnál lévő szemétkupa­c egyre nő, és büdös

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary