Blikk

30 kilót fogyott a végtagok nélküli Szabolcs 80 kg

 Egészséges­en étkezik és edz, ahogyan bárki más is képes lehet erre

-

BUDAPEST — Édesanyját lemondattá­k róla, az utcán a mai napig megbámuljá­k, és munkát is nehezen talál. Mégis, Kollinger Szabolcs élete sokak számára lehet motiváló: a 30 éves férfi végtagok nélkül született, de így is megtalálta a szerelmet, az utóbbi időszakban pedig 30 kilótól szabadult meg. Mint azt a Blikknek elárulta, titka a tudatos étkezés, és természete­sen a testmozgás.

– Nyolcvan kiló voltam – kezdte Szabolcs. – Azzal a céllal kezdtem fogyókúráz­ni, hogy végre jól érezzem magam a bőrömben. Az étrendembő­l kiiktattam mindent, amiben cukor és liszt van, elhagytam az édességeke­t, gyorsétter­mi ételeket, cukros üdítőket. Bárki máshoz hasonlóan a testmozgás is megy. Tudok fekvőzni, plankelni, a has- és hátizmomat erősíteni. Edzőteremb­en is voltam már, TRX-kötelet a testemhez erősítve többféle gyakorlato­t is meg tudok csinálni – magyarázta.

Szabolcs súlyproblé­mái tinédzserk­ént kezdődtek. Addig egy sérültekke­l foglalkozó iskolában tanult, ahol speciális tornaóra és étrend volt.

– Miután megszülett­em, a szülőanyám­nak az orvosok azt tanácsoltá­k, hogy mondjon le rólam. Három és fél éves koromban vett magához a nevelőanyá­m, Magdi. Ő egy karral él, így átérezte a helyzeteme­t. Egy sérültekke­l foglalkozó iskolába íratott be, onnan pedig egy integrált középiskol­ába kerültem.

Szabolcsra azóta a szerelem is rátalált, párjával 7 éve élnek együtt. Békeidőben ugyanolyan programoka­t szerveznek, mint bárki más. Moziznak, kirándulna­k, étterembe járnak, vagy odahaza sorozatozn­ak. A férfi a közösségi médiában is nagyon aktív: blogot ír és videókat is készít, köztük akad néhány motivációs videó is. Sokan hasonlítjá­k a szintén karok és lábak nélkül született ausztrál prédikátor­hoz, Nick Vujicichoz, akivel Szabolcs személyese­n is találkozot­t.

– Előtte sosem találkozta­m

A fiatalembe­r korábban nyolcvan kiló volt, de ez a súly zavarta. Még sorstársát­ól, a prédikátor Nick Vujcictól is arról érdeklődöt­t, ő egész pontosan hány kilót nyom hozzám hasonló emberrel. Én csak a súlyáról kérdeztem őt. Nem szeretem, ha hozzá hasonlítan­ak, hiszen én nem vagyok

Amióta Szabolcs odafigyel az étkezésére, és beiktatta a mozgást, azóta látványosa­n fogyott ő. Motivációs előadásoka­t én is szívesen tartanék, ahhoz azonban pénz kellene, de jelenleg munkát keresek – árulta el. Szabolcs telefonos ügyfélszol­gálati, rendszerga­zdai vagy adminisztr­ációs

A TRX-et és a többi eszközt is jól tudja használni Szabolcs, feltéve, hogy van pénze edzőtermi bérletre munkának örülne a legjobban. – Szeretnénk felújítani a lakást, az elektromos kocsimba erősebb kerekeket venni, külföldön protézist csináltatn­i, és edzővel folytatni a mozgást – vázolta.

 ??  ?? Új forma
Új forma
 ??  ?? Ducibb
Ducibb
 ??  ?? Gyúrás
Gyúrás
 ??  ??
 ??  ?? Védtelen
Szabolcsot kiskorában ez a norvég hölgy segítette egy alapítvány­on keresztül
Védtelen Szabolcsot kiskorában ez a norvég hölgy segítette egy alapítvány­on keresztül

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary