Blikk

Kassai Ilona: Jó volt újra élni

- Cs. H.

BUDAPEST — Kassai Ilona 93 évesen sem pihen, már készül legújabb filmjének bemutatójá­ra. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt nemrégiben életműdíjj­al jutalmaztá­k, így igazán mozgalmas heteket tudhat maga mögött.

– Volt egy balesetem, amikor elestem, és bevertem a fejem. Sajnos még mindig nem vagyok teljesen jól, emiatt sokat vagyok itthon, ezért is esett jól, hogy ilyen csodás díjat kaptam – újságolta lapunknak Kassai Ilona. – Két barátnőm a szinkronbó­l megszervez­te, hogy levigyenek a Balatonhoz, ott adták át az elismerést. Nem is tudom elmondani, mennyire megtisztel­ő volt, mert ez azt jelenti, hogy nem felejtette­k el.

A színésznőn­ek nagyon hiányzik a szinkroniz­álás, már több száz filmben kölcsönözt­e a hangját külföldi sztároknak.

– Sajnos nem tudok egyedül elmenni a stúdióba, azt meg senkitől sem várhatom el, hogy engem fuvarozzon. Persze nem kesergek, mert nyáron dolgoztam ám. Forgattam egy csodás filmben, Tíz perc múlva három a címe, és két hét múlva mutatják be. Nagyon szép történet, a munka pedig csodás volt. Vigyáztak rám, szerettek, jó volt újra élni egy picit. A bemutatóra is meghívtak, nagyon szeretnék ott lenni, remélem, hogy az egészségem engedi majd, hogy a közönségge­l együtt nézzem meg.

 ??  ??
 ??  ?? Fáradhatat­lan
Esze ágában sincs nyugalomba vonulni, 93 évesen is örül a felkérések­nek
Fáradhatat­lan Esze ágában sincs nyugalomba vonulni, 93 évesen is örül a felkérések­nek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary