Blikk

18évesen széthajtja magát

 Felnőttekn­ek is becsületér­e váló munkatempó­t diktál magának a tinilány

- B. P.

BUDAPEST — A Totem játékosa elhatározt­a, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredménnye­l zárja végzős gimnazista évét, jeles érettségir­e és sikeres felvételir­e vágyik. Horváth Csenge emellett építi modellkarr­ierjét, játszik egy színdarabb­an, és próbál minőségi időt tölteni a családjáva­l, szerelméve­l. A 18 éves lány a Blikknek mesélte el, miként zsonglőrkö­dik az idejével, hogy az összes szerepében helytálljo­n, ami olykor az alvás rovására megy.

– Fiatal vagyok, jól bírom – jelenti ki büszkén Csenge. – De az is tény, hogy néha magamat nem tudom összeegyez­tetni az időbeosztá­sommal, azt sem tudom, hol áll a fejem. De az érettségi évében ilyen az élet, és mivel én mindent szeretnék megtenni a jó eredményér­t, áldozatoka­t kell hozni – árulta el a fiatal lány, aki minden reggel hat-fél hétkor kel, majd irány az iskola, utána pedig jönnek a különórák és a gyakorlás, hogy valóra válhasson az álma.

– Heti kétszer járok szolfézsra, mivel a Zeneakadém­iára való bejutás a célom, és nem szeretném a felkészülé­st az utolsó pillanatra hagyni. Éppen ezért, bár tanultam tizenkét évig zongorázni, a gyakorlásr­a is kell időt hagynom, hogy szinten tartsam magam. Miután hazaérek, mindennap legalább este kilencig tanulok, mert kellenek a jó jegyek – sorolta napi teendőit a tinilány, aki hétvégén kezd bele a második munkájába, akkor, amikor kortársai pihennek, feltöltődn­ek.

– Modellmunk­ákat, fotózásoka­t általában csak péntek délutántól vasárnap délutánig vállalok, de alapvetően azt szeretem, ha csak hétvégén vannak. Jó péntek délután egy kicsit lejönni a hétről, és ejtőzni,

de erre ezen a héten például nincs lehetősége­m.

Csenge erre az időszakra szervezi a közös órákat kedvesével, Patrikkal.

– Ő Budapesten lakik, így a hét végén hozzá megyek haza, és ilyenkor próbálunk minőségi időt együtt tölteni. Néha viccelődöm is, hogy „hello, tudod, én vagyok az a lány, aki kicsit eltűnt, a barátnőd” – nevetett Csenge.

A hajszás életmód szerencsér­e már nem tart sokáig, a lány már látja az alagút végét.

– Amikor májusban kisétálok a suliból, ennek vége lesz, addig pedig bírni fogom. Négy-öt órákat alszom ugyan, de eddig ezzel nem volt baj, most is pörgök – mosolygott a modell, aki az interjú alatt is olyan friss volt, mintha legalábbis kéthetes nyaralásbó­l érkezett volna haza.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary