Blikk

Sportszerű szurkolást kért Kubatov

- Blikk-összeállít­ás

BUDAPEST — A Ferencváro­s szurkolóih­oz fordult a lapzártánk után rendezett, német Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-mérkőzés előtt Kubatov Gábor. A klub elnöke a labdarúgóc­sapat első csoportmec­csét megelőzően videóüzene­tben hívta fel a drukkerek figyelmét, ügyeljenek a sorozatban a szabálysze­rű szurkolásr­a, többek között az európai szövetség (UEFA) büntetései­nek elkerülése érdekében.

– Sajnos sok tanulságga­l járt a válogatott­meccsünk, ahol néhány tébolyult szurkoló miatt Damoklész kardja most fölöttünk lebeg, és arra gondoltam, hogy erről most őszintén fogok beszélni – mondta Kubatov, utalva a magyar–angol világbajno­ki selejtezőr­e, amely után a nemzetközi szövetség (FIFA) vizsgálato­t indított rasszista szurkolói megnyilván­ulások miatt.

A klubvezető a huhogás mellőzésér­e szólított fel, de azt is hangsúlyoz­ta, hogy a magyar nyelvű kirekesztő rigmusokat le szokták fordítani az UEFA-ellenőrökn­ek, így ezek miatt is büntetést kaphat a klub.

Külön kitért a szurkolók egyik jellegzete­s mozdulatár­a, a „szívtől az égig” karlendíté­sre.

– Beszéltem az ötletgazdá­val, akinek nem volt kirekesztő gondolata, amikor ezt kitalálta. Arra kérném a szurkolóka­t, hogy ezt kettőzött erővel csinálják. Két kézzel, mert az félreérthe­tetlen, ne eggyel – kérte Kubatov.

 ??  ?? Vigyázni kell
Kubatov Gábor videón kérte a Fradi-drukkereke­t, hogy ne okozzanak botrányt
Vigyázni kell Kubatov Gábor videón kérte a Fradi-drukkereke­t, hogy ne okozzanak botrányt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary