Blikk

Virth lett Milák új úszóedzője

22 23 24 24 23 24 26 20 22

- Cs. Z.

A 200 méter pillangón olimpiai bajnok Milák Kristóf edzőt váltott Tokió után, elköszönt Selmeci Attilától

BUDAPEST — Az szinte borítékolh­ató volt, hogy az olimpia után Milák Kristóf és edzője, Selmeci Attila útjai elválnak, a Tokióban aranyérmes úszó mással kezdi meg a felkészülé­st a 2024-es, párizsi játékokra. Most kiderült, ki váltja az eddigi mestert: Virth Balázzsal dolgozik majd a 200 méter pillangón győztes, 100on második klasszis.

A trénert maga Milák kereste meg, hogy felkérje, segítse a felkészülé­sét az előtte álló feladatokr­a. Azt korábban is tudni lehetett, hogy Miláknak mindig fontos volt a szövetségi kapitány, Sós Csaba véleménye, így a váltásról természete­sen megkérdezt­e a szakembert is, aki „áldását” adta rá.

Komoly társaságba kerül Milák, hisz Virth Balázs az olimpia előtt kilenc hónappal kezdett együtt dolgozni az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárkáva­l, majd a junior-vébéelső Zombori Gábor és az Eb-második tehetség, Veres Laura is a csapat tagja lett.

– A tokiói olimpia sikereivel egy kimagaslóa­n eredményes időszak zárult le az életemben, ezekért a sikerekért nagyon hálás vagyok Selmeci Attilának, de úgy látom és érzem, hogy más irányokat kell keresni. Ezt is tesszük úgy, hogy közben mindketten továbbra is a BHSE-ben maradunk. Köszönöm Virth Balázsnak, hogy vállalta a felkészíté­semet – mondta Milák a BHSE honlapján.

Virth Balázs korábban már dolgozott olimpiai aranyérmes­sel: Gyurta Dániel felkészülé­sét segítette

Részletek: www.eumet.hu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Közös döntés
Közös döntés
 ??  ??
 ??  ?? Tapasztalt
Tapasztalt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary