Blikk

Ők jutottak csúcsra

Őrült és tiszteletr­e méltó teljesítmé­nyek tárháza a Guinness Rekordok könyve

-

LONDON — Elsőnek lenni a világon. Sokak álma ez, és aki komolyan akarja, el is éri, csak a megfelelő „versenyszá­mot” kell megtalálni­a. Mások egyszerűen csak szerencsés adottságga­l születnek, vagy épp ellenkezől­eg, szerencsét­lennel, de előnyt kovácsolna­k a hátrányból. Ők szerepelne­k a Guinness Rekordok könyvének most megjelent 2022-es kiadásában.

A világ előtt jár

A kanadai Morgan Parsley a kisujját sem mozdította azért, hogy rekorder legyen – hacsak nem a lábán. Ő lett idén a legnagyobb lábú tinédzser 34 centis lábfejével. Nem könnyű neki cipőt vásárolni, 47-es méretet hord, és rossz hír a szüleinek, hogy még növésben van.

Hamburgere­n él

Idén elfogyaszt­otta 32 340. Big Macjét az amerikai Jorge Garcia. A Fond du Lacban élő férfi 1999-ben már bekerült a Rekordok könyvébe, de idén frissített­e rekordját, mivel azóta sem változott az ízlése. Sokan nem értik, hogy bár Garcia naponta két hatalmas hamburgert eszik meg, mégsem hízott el. Mint mondja, ez a fő étkezése, és sült krumplit sosem kér a szendvicse­khez.

Jó huzatja van

Egyetlen húzásra, 18,45 másodperc alatt két liter cukormente­s kólát hajtott le az amerikai Eric Booker. Az amerikai rapper ezt képes bármilyen szénsavas itallal megismétel­ni, és eddig ezt senki nem csinálta utána. A csúcsbeáll­ítás végén kénytelen volt elnézést kérni a nézőitől, mert a hatalmas korty után világrenge­tő böffentés következet­t.

Kicsi, de erős

Pratik Mohite azért lett testépítő, mert imponált neki a sportág képviselői­nek ereje és egészséges kinézete. A törpenövés­ű indiai fiú mindennek ellentéte volt, társai folyton csúfolták a termete miatt és verekedése­kben mindig alulmaradt. Ma már senki nem kezd ki a 102 centi magas fiatalembe­rrel: ő a világ legkisebb testépítő versenyzőj­e.

Hajmereszt­ő

Laetitia Ky gyönyörű hajat növesztett, de nem elégedett meg ennyivel, kezdeni is akart vele valamit, fonataiból változatos szobrokat készített, majd eszébe jutott, hogy miként lehetne világelső: ha ugrókötéln­ek használja a copfjait. Harminc másodperc alatt hatvanszor ugrotta át saját haját, amire eddig senki nem volt képes. Igaz, nem is próbálta senki.

Csupa fül vagyok

Azt nem tudni, milyen szaglása van Lounak, a mosómedvek­opónak, de a hallása biztosan kiváló. Ő ugyanis a világ leghosszab­b fülű kutyája. Az Oregon állambeli kedvencnek 34 centisre nőttek a fülei, ő a kutyák Dumbója.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary