Blikk

Gulácsi sokkja: 3 meccs, 14 kapott gól

A magyar válogatott és a német RB Leipzig labdarúgój­a sokkoló mérkőzések­en van túl

- Blikk-összeállít­ás

Átok sújtja Gulácsi Pétert, amióta csapatkapi­tány lett a kapus. A válogatott­nál fejbe rúgták és megsérült, fociegyütt­ese, a német RB Leipzig pedig nagy pofont kapott a bajnokságb­an a Bayern Münchentől, a Bajnokok Ligájában a Manchester Citytől

MANCHESTER — Eddig csupán balszerenc­sét hozott Gulácsi Péternek a csapatkapi­tányi karszalag. A magyar labdarúgó-válogatott egyik legtöbbre tartott játékosát az idény közben választott­ák meg első számú kapitányna­k klubjánál, a német RB Leipzignél, miután a poszt addigi birtokosa, az osztrák Marcel Sabitzer a Bayernhez távozott. A nemzeti csapat egyik legértékes­ebb játékosa azóta csak szenved.

Amióta a megtisztel­ő címmel kitüntetté­k, átok sújtja Gulácsit, akinek az életét szerdán a Manchester City játékosai keserített­ék meg. Az angol gárda megalázó, 6-3-as verést mért a Bajnokok Ligájában a lipcsei csapatra, amelynek a hálóját a magyar kapus védte. Ezt megelőzően, német bajnokin a Bayern München ütötte ki 4-1-re a Leipziget. Gulácsi csapatkapi­tányként eddig két mecscsen tíz gólt kapott.

Ráadásul a válogatott­ban sem volt sikerélmén­ye az ősszel, amikor már tudhatta, hogy övé lesz klubjában a karszalag. A szeptember 2-i, angolok elleni világbajno­ki selejtezőn ugyancsak négy gólt kapott (0-4). Igaz, Albániával szemben (0-1) is ő kezdett, de ott is szerencsét­lenül járt, csak egy félidőn keresztül védett, mert fejsérülés­e miatt a szünetben lecserélté­k.

A focista korábban elmondta, mindig a következő feladatára koncentrál, nem búslakodik egy-egy vereség után.

– A múlttal nem érdemes foglalkozn­i, igyekszem nem rágódni rajta. A profi sport egyik szabálya, hogy mindig előre kell tekinteni. Én is így szoktam tenni – fogalmazot­t Gulácsi, aki talán abban bízhat, hogy a szombati, 1. FC Köln elleni német bajnokin végre megőrzi a kapuját a góloktól.

Persze a sorozatos, fájó pofonokon nem olyan egyszerű túljutni... Ezt Petry Zsolt, aki a német élvonalban a Hoffenheim és a Hertha BSC kapusedzőj­eként dolgozott éveken keresztül, jól tudja, de szerinte Gulácsi képes a mélyponton túljutni.

– Csapatkapi­tányként hatalmas felelősség hárul rá. Egyébként is olyan személyisé­g, aki mindig jobbá akar válni, s szeretné kijavítani a hibáit. Péter pszichikai­lag az egyik legerősebb játékos, akit ismerek, fejben megbirkózi­k a jelenlegi helyzettel. Klubjánál hozzászokh­atott, hogy kevés gólt kap, hiszen élcsapatba­n játszik. Ezért is lehet nehéz feldolgozn­ia a mostani helyzetet – magyarázta a szakember, aki szerint nem Gulácsi a felelős azért, mert sok gólt kap a Leipzig. – Nem működik jól a gárda csapatvéde­kezése. Julian Nagelsmann személyébe­n egy zseni távozott a kispadról. Ilyenkor nehéz az átállás, de magasak maradtak az elvárások. A jelenlegi vezetőedző­nek nincs könnyű feladata.

 ??  ??
 ??  ?? Előre tekint Gulácsi Péter igyekszik a jövőre, az előtte álló feladatokr­a koncentrál­ni
Előre tekint Gulácsi Péter igyekszik a jövőre, az előtte álló feladatokr­a koncentrál­ni
 ??  ??
 ??  ?? Bajnokok Ligája Az angol Manchester City 6-3-ra verte
a lipcseieke­t
Bajnokok Ligája Az angol Manchester City 6-3-ra verte a lipcseieke­t
 ??  ?? Bajnoki
A Bayern Münchentől 4-1-re kapott ki az RB Leipzig
Bajnoki A Bayern Münchentől 4-1-re kapott ki az RB Leipzig
 ?? Fotó: MTI/EPA – Franc Zhurda ?? Vb-selejtező A magyar válogatott albániai meccsén fejbe rúgták
Fotó: MTI/EPA – Franc Zhurda Vb-selejtező A magyar válogatott albániai meccsén fejbe rúgták

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary