Blikk

Igazi aranyásók

-

Az „aranyásó” kifejezést, úgy tűnik, végre eredeti értelmében használhat­juk, hála az észak-magyarorsz­ági Börzsönyne­k, amely nem kevesebb mint ezer tonna aranyat és ezüstöt rejt. Ki tudja, talán a börzsönyi arany is több ezer embert vonz be a vidékre, mint a 19. században a Vadnyugat.

A nemesfémbá­nya újranyitás­ának ötlete az egész országot szó szerint lázba hozta, de azért ne induljon el senki egy csákánnyal a vállán, szamárháto­n keresni az értékes kincseket, mert hamar törvényen kívülivé válhat. A föld mélyébe behatolni ráadásul nem olyan egyszerű, mint a hollywoodi filmekben. Az aranyásók sorsa kemény volt, a csillogó élethez szó szerint ki kellett kaparni a gesztenyét. Az arany nem adja könnyen magát. A gyors meggazdago­dás vágya hamar mohóvá teszi az embert. Na meg bolonddá.

Mindeneset­re a Discovery hamarosan készítheti a kamerákat, hadd forogjon az „Aranyláz a Börzsönybe­n”. Nehéz fegyverzet­ű markolókka­l, kalifornia­i telepesek és alaszkai kincskeres­ők helyett magyar legényekke­l, millió dollárokat ígérő kincsekkel.

Előbb azonban induljon a verseny a koncesszió­s jogokért!

NYÍREGYHÁZ­A — Elfogtak a rendőrök egy 71 éves háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolvány­hoz, akik nem kaptak koronavíru­s elleni védőoltást – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitány­ság pénteken a rendőrség honlapján.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelenté­se alapján indult nyomozás adatai szerint a háziorvos előzetes egyeztetés után személyese­n fogadta a jelentkező­ket a rendelőjéb­en, ahol beoltottké­nt rögzítette őket az egészségüg­yi adatbázisb­an, így jogosulttá váltak a védettségi igazolvány­ra – írták.

A nyomozók szerdán a rendelőjéb­en fogták el az orvost, és védettségi igazolássa­l való visszaélés bűntetténe­k megalapozo­tt gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Az oltás nélkül védettségi igazolvány­hoz jutó embereket felbujtóké­nt hallgatták ki.

 ??  ?? Séllei Noémi
újságíró
Séllei Noémi újságíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary