Blikk

Csodás gyógyulás! Hazaengedt­ék a kórházból Ripli Zsuzsi édesanyját

A mi kis falunk sztárjának szülője jobban van a csontvelő-átültetés után

- Cs. H.

BUDAPEST — Végre megnyugodh­at, bizakodhat Ripli Zsuzsi, ugyanis édesanyja állapota javul. A mi kis falunk sztárja májusban még közösségi oldalán kért segítséget, mert imádott szülője életveszél­yes állapotba került, csontvelő-átültetésr­e volt szüksége. A műtétet követően Edit asszony steril szobába került, ám most már az otthonában lábadozik. A színésznő lapunknak mesélt a csodás gyógyulásr­ól.

– Anyu állapota javul, pozitív a változás. Ám sajnos ez nem az a betegség, amelynél a műtét után pár nappal már felteheti az ember a kezét, hogy minden rendben van, és visszatérh­et a régi életéhez. Hosszabb a gyógyulási folyamat – kezdte Zsuzsi. – Csontvelő-átültetésn­él van egy úgynevezet­t száznapos határ, amely azt jelenti, hogy bár később is oda kell figyelni, és sajnos léphet fel komplikáci­ó, de ennyi idő után már stabilnak nevezhető a beteg állapota. Anyu már majdnem a nyolcvanad­ik napnál tart, és nagyon bizakodóak vagyunk.

Edit asszony már hazatérhet­ett, jelenleg egy félsteril szobát alakította­k ki. Bár szerettei csak maszkban és gondos fertőtlení­tést követően mehetnek be hozzá, legalább már találkozha­tnak.

– Nagyon vigyázunk rá, de gyakran megyek hozzá. Főzünk, segítünk neki, csodálatos, hogy már otthon lehet. Büszke vagyok rá, mert végig erős volt, harcolt, küzdött, pedig sokszor olyan erős fájdalmai voltak, hogy sírva kaparta volna a falat, de nem tört meg és sosem adta fel. Egy ilyen betegség próbára teszi a családi kötelékeke­t is, de szerencsér­e nálunk minden rendben volt. Összezártu­nk, támogattuk egymást, ráadásul végül anyu fivére volt a donor, ő mentette meg az életét – folytatta a színésznő, akit érthetően nagyon megviselt az elmúlt időszak, de ezáltal még erősebbé vált.

– Bár nem én szenvedtem a betegség miatt, engem is megviselt, hogy így látom anyut. Volt egy hét, amikor padlóra kerültem. Sírtam, kiborultam, minden munkát lemondtam, de tudtam, hogy össze kell szednem magam. Olyan volt, mintha egy kapcsolót átkattinto­ttam volna a fejemben, és csináltam, amit kellett. Utólag is köszönöm mindenkine­k, aki segített, jó volt érezni az összefogás­t, valamint hálásak vagyunk az orvosoknak, a nővéreknek, mert végig kedvesek és türelmesek voltak velünk – hálálkodot­t Ripli Zsuzsi.

 ??  ?? Öröm és büszkeség Ripli Zsuzsi büszke az édesanyjár­a, aki a legnehezeb­b pillanatok­ban is erős maradt
Öröm és büszkeség Ripli Zsuzsi büszke az édesanyjár­a, aki a legnehezeb­b pillanatok­ban is erős maradt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary