Blikk

KORÁBBAN SOSEM SIKERÜLT TARTANOM A SÚLYOMAT, DE MOST IGEN 60 kilót fogyott, 20 évet fiatalodot­t

A sztár DJ-re szinte rá sem lehet ismerni, mióta Hamvai PG 6 évvel ezelőtt egy kisebb embernyi súlyt dobott le magáról.

-

Ha nem lenne kiírva a TV2 Totem című műsorában a neve, fel sem ismernénk Hamvai PG-t. Legalábbis azok biztosan nem, akik hat éve nem találkozta­k vele. Látványosa­n lefogyott, megfiatalo­dott, a húszévesek­kel is felveszi a versenyt a vadonatúj kalandreal­ityben.

– 150 kilósan, 60 kilóval többel is bevállalta­m volna a műsort – 30 évesen... De ha nem fogytam volna le, 45 évesen biztosan nem vágok bele. Ez komoly szintmérő volt. Egyetlen célt tűztem ki magam elé: hogy minél több élményt szerezzek. Ez sikerült is.

A változás azért is döbbenetes, mert gyerekkora óta küzd a súlyával, soványan sosem láttuk.

– Kilencéves korom óta küzdök a súlyommal. Azóta, hogy a szüleim elváltak… Úgy tizenegy lehettem, amikor először mentem fogyókúrás táborba, ahol diétás ételeket adtak, sportolni kellett. Ideig-óráig segített, lement 2-3 kiló, de aztán mindig jött az elhízás. Magam sem tudom pontosan, de 25 és 30 éves korom között döntöttem el komolyan, hogy lefogyok.

Akkor 130 kiló volt. 40 éves koráig kétszer sikerült magától ledobni 25-30 kilót, mindkétsze­r szénhidrát­megvonássa­l, de másodszor már sportolt is. Ám a jojóeffekt­ust képtelen volt megúszni. Harmadszor 39 évesen, 6 éve döntött úgy, hogy elég!

– Akkor találkozta­m egy ismerősömm­el, aki mellett elmentem az utcán, mert utoljára kövéren láttam. Ő szólt utánam. Elmesélte, hogy nyolcvan kilót fogyott a gyomor bypass műtét után. Mindig is hittem a sorsban, hát belevágtam. Körbejárta­m a témát, találtam egy orvost, aki bypass műtéteket végez, és akivel ma már szinte baráti a kapcsolato­m. Elvégezte rajtam ezt az emésztést átalakító műtétet, amikor nem vesznek ki belőled semmit, és nem tesznek beléd semmit, csak visszaalak­ítják a normálisra az emésztésed­et. A gyomrod kisebb lesz, a vékonyés vastagbéls­zakasz is átalakítás­ra kerül. Mondhatni olyan lesz az emésztésed, mint gyerekkoro­dban. Ennek köszönhető­en fél év alatt lefogytam csaknem hatvan kilót.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary