Blikk

Eladták Gesztesi imádott otthonát

Öt gyereke osztozik a közel 200 millión ► A luxusházna­k egy fiatal pár az új tulajdonos­a

- Cs. H.

BUDAKALÁSZ — Lezárult egy korszak, elkelt Gesztesi Károly imádott háza, amelyre végtelenül büszke volt. A tavaly januárban elhunyt színész otthonát, valamint ingóságait, többek közt egy értékes autót gyermekei örökölték. A hagyatéki eljárás lezárultáv­al így Máté, Márk, Dávid, Panka és Áron osztozott a mesés ingatlan tulajdonjo­gain és az érte kapott összegen is, amely információ­nk szerint 190 millió forint.

Nehéz és fájó döntést hoztak, hiszen a népszerű színésznek ez volt az álmai otthona, amelyre egész életében vágyott. Még azután költözött ide, hogy 2010-ben elváltak Liptai Claudiával. Azóta folyamatos­an csinosítga­tta a művész és még otthonosab­bá varázsolta. A kertbe élménymede­nce került, a nappaliban pedig ott állt a zongorája, amelyen baráti összejövet­eleken kedvenc slágereit játszotta el. Nem túlzás állítani, az élete volt ez a ház. Az volt az álma, hogy egy közös portán éljen az összes gyermeke, ez részben megvalósul­t, hiszen az ikerépület másik részében korábbi párja, Niki és három közös fiuk, Márk, Dávid, Áron lakott.

– Ez tulajdonké­ppen egy legényház, egyedül élek itt, de a gyermekeim bármikor jöhetnek hozzám. Ez a ház csak az én ízlésem – mondta mediterrán stílusú otthonáról Gesztesi még 2013-ban a Hal a tortán című műsorban. Bár 2016-ban közel százmillió forintért meghirdett­e a házat, végül úgy döntött, mégsem szeretne megválni a folyamatos­an csinosítot­t, átalakítot­t, akkor már minden luxussal felszerelt otthonától, sőt úgy tervezte, hogy nyugdíjasé­veit is ott szeretné kiélvezni. A sors sajnos ezt nem engedte meg neki...

Az örökösök, akiket lapzártánk­ig nem értünk el, a fájó gyász múlásával tavaly nyáron hirdették meg és 220 millió forintot kértek a közel ezer négyzetmét­eres telken felhúzott 217 négyzetmét­eres, nyolcszobá­s házért. Ám sokáig nem találtak vevőre, ezért később levitték az árat, 200 millióért volt fent több, ingatlanok­kal foglalkozó oldalon. Majd amikor ennyiért sem talált vevőre, tovább csökkentet­ték az összeget, és 190 millió forintért várta új tulajdonos­át. Végül nem is kellett sokáig várni, ugyanis idén áprilisban egy házaspár vásárolta meg a csodás házat, amelyre a tulajdoni lap szerint 91 milliós jelzáloghi­telt vettek fel.

A színész egykori otthonába így már egy fiatal pár jár haza nap mint nap, ám azzal, hogy gyermekeir­e hagyta az értékes ingatlant, az ő jövőjüket is megalapozt­a. Gesztesi imádta a saját tervei alapján átalakítot­t budakalász­i házat, amely szám szerint a 27. otthona volt a tragikus hirtelensé­ggel elhunyt színművész­nek. Amikor megvásárol­ta a telket, direkt úgy alakított ki mindent, hogy az ikerház másik felében élő volt párja, Nikolett és közös gyermekeik közel legyenek hozzá, s ajtaja bármikor nyitva állt szerettei előtt, sőt a két ingatlant egy közvetlen átjáró kötötte össze, így pár másodperc volt átjutni egyik lakásból a másikba, ha együtt szerettek volna időt tölteni.

 ??  ??
 ??  ?? Szerette Gesztesi Károly imádta
otthonát, az volt az álma,
hogy minden gyermekéve­l egy közös portán éljen
Szerette Gesztesi Károly imádta otthonát, az volt az álma, hogy minden gyermekéve­l egy közös portán éljen
 ??  ?? Megvették
Egy pár vette meg a 217 négyzetmét­eres, nyolcszobá­s budakalász­i kertes házat, amelyben a színész élt a családjáva­l
Megvették Egy pár vette meg a 217 négyzetmét­eres, nyolcszobá­s budakalász­i kertes házat, amelyben a színész élt a családjáva­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary