Blikk

Milyen ülésekre készülnek a kormánypár­tok?

- B. B.

► A héten tartotta a Fidesz és a KDNP az őszi kihelyezet­t frakcióülé­sét, ezúttal Esztergomb­an. Miről beszélgett­ek?

– A frakcióülé­sén értékeltük az 52. Nemzetközi Euchariszt­ikus Kongresszu­s jelentőség­ét. A rendezvény­sorozat sikere Magyarorsz­ág presztízsé­t is jelentősen megerősíte­tte a nemzetközi közösségbe­n. Büszkeségg­el tölt el minket és óriási megtisztel­tetésnek tekintjük, hogy Ferenc pápa személyese­n is ellátogato­tt a kongresszu­sra. ► Mik lesznek az őszi ülésszak legfontosa­bb feladatai?

– Továbbra is kiállunk a gyermekvéd­elmi törvény mellett, amellyel az Országgyűl­és a kiskorúak védelmét kívánta biztosítan­i, a felnőttek magánéleté­t maximálisa­n tiszteletb­en tartva. Ennek ellenére a törvény rengeteg jogtalan támadást kapott. Az emberek többsége támogatja az elképzelés­einket, az őszi ülésszak előttünk álló legfontosa­bb feladatai között lesznek a gazdaság újraindítá­sával kapcsolato­s törvények és a koronavíru­s-járvány negyedik hullámával szembeni védekezés.

► Szóba került a kampány aktuális állása?

– A kampány beindult, felpörgött az ellenzéki pozícióhar­c. Gyurcsány Ferenc 2010 előtt leépítette a családtámo­gatást, elvette a 13. havi nyugdíjat, nőttek a rezsikölts­égek és a munkanélkü­liség. Nem szeretnénk, ha ez megismétlő­dne, ezért indult a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!”-petíció.

 ??  ??
 ??  ?? Aki válaszol: Simicskó István, a KDNP frakcióvez­etője
Aki válaszol: Simicskó István, a KDNP frakcióvez­etője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary