Blikk

Megnyitja a kormány a pénzcsapot

-

BUDAPEST — Biztos, hogy rengetegen örülnek Orbán Viktor tegnapi bejelentés­einek: a parlamenti ülésszak kezdete előtt pénzről beszélt a minisztere­lnök.

– 2022. február 15-ig vissza fogjuk téríteni a befizetett személyi jövedelema­dóját a családosok­nak, a katásoknak, és a vállalkozó­k is visszakapj­ák – jelentette be. Ugyaneddig az időpontig visszatérí­tik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett szjat, a visszatérí­tés felső határa a 2021-es átlagbér lesz. Visszatérí­tésben részesülne­k a kisvállalk­ozók, az ekho szerint adózók is. A kormány szerint 1,9 millió szülő az szja-t, a katások pedig az átalányadó egynegyedé­t kapják vissza. Összesen 1 900 000 szülő számára 600 milliárd forint adót térít vissza a kormány 2022 februárjáb­an.

A nyugdíjpré­mium várható összege meg fogja haladni az 50 ezer forintot. A 13. havi nyugdíj visszaépít­ése is folytatódi­k jövő februárban. Hathavi fegyverpén­zt kapnak a rendvédelm­i szervek esküt tett tagjai, és január 1-től bevezetik a dolgozó fiatalok szja-mentességé­t. A munkaadókk­al és a munkaválla­lókkal folytatott tárgyaláso­k alapján jó esély van arra, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér. Orbán kiemelte, hogy Magyarorsz­ág hosszú távú gázszállít­ási szerződést kötött Oroszorszá­ggal, így marad a rezsicsökk­entés.

 ??  ?? Bejelentés
A parlamentb­en szólalt fel tegnap délután Orbán Viktor minisztere­lnök
Bejelentés A parlamentb­en szólalt fel tegnap délután Orbán Viktor minisztere­lnök

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary