Blikk

Már nem Babos a legjobb magyar

-

BUDAPEST — Már nem Babos Tímea a legjobb magyar női teniszező. A sérülés miatt július közepe óta nem versenyző soproni sportoló a héten csak a 147. helyen áll a világrangl­istán, miközben Gálfi Dalma és Udvardy Panna is megelőzte őt. Az elmúlt hónapokban kisebb tornákon rendre jól teljesítő, az amerikai nemzetközi bajnokságo­n pedig főtáblára jutott Gálfi 13, a hasonlóan jól szereplő Udvardy 18 pozíciót lépett előre, így előbbi a 125., utóbbi a 143. helyen áll a rangsorban.

Babos 2013. május 13-án előzte előzte Czink Melindát, azóta minden héten ő volt a legjobb magyar a WTA-rangsorban. Vagyis több mint nyolc esztendő után fordul elő újra, hogy nem ő a legjobb a mieink közül.

– Az Achilles-ín-gyulladáso­m szerencsér­e sokat javult, a csípőm is alakul, de vannak bizonyos mozgások, amelyeket sajnos még nem végezhetek. Ilyenek például a gyors vagy hirtelen irányváltá­sok, amelyek a teniszben kulcsfonto­sságúak, így a labdás edzéseim limitáltak egyelőre – nyilatkozt­a korábban a Blikknek a sérüléseir­ől Babos. – Hogy mikor térhetek viszsza? Ez jó kérdés, és örülnék, ha tudnám a választ. Napi több órán át végzem a rehabilitá­ciós gyakorlato­kat, mindent megteszek, de ez egy lassabb folyamat lesz sajnos.

A világrangl­istát továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezeti.

 ??  ?? Előzték
Babos 147. a világrangl­istán. Gálfi és Udvardy is megelőzte
Előzték Babos 147. a világrangl­istán. Gálfi és Udvardy is megelőzte
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary