Blikk

Kidobták a sörözőből Márki-Zay Pétert

- G. Z.

Rendhagyó módon ért véget vasárnap este Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőj­elölt Debrecenbe­n tartott lakossági fóruma, amelynek másik résztvevőj­e Pálinkás József, az előválaszt­ástól visszalépe­tt politikus volt. A város egyik jó nevű sörözőjébe­n foglaltak asztalokat, ám egy óra múlva az étteremvez­ető kitessékel­te a társaságot.

– Mi is hibáztunk, munkatársu­nk egy tízfős vacsorához keresett különterme­t, nem jelezte előre, hogy politikai eseményre készülünk, és mintegy húsz főre nőtt a létszám – mondta tegnap a Blikknek Márki-Zay Péter, Hódmezővás­árhely polgármest­ere. – Több mint egy órát zavartalan­ul beszélgett­ünk, eközben a Facebook-oldalunkon élőben közvetítet­tük a teremben elhangzott­akat. Nem volt ott más, s az étteremben is voltak bőven üres asztalok. Biztos vagyok benne, tudták, hogy kik vagyunk. Életszerűn­ek tűnik, hogy valamilyen külső behatás érhette az urat, kimondotta­n politikai szándék sejlik fel – fogalmazot­t Márki-Zay.

– Nem akartunk semmilyen balhét, átsétáltun­k egy másik étterembe és megvacsorá­ztunk – mondta Pálinkás József, aki korábban visszalépe­tt a minisztere­lnök-jelöltségt­ől, de a fórumon részt vett.

„A söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztan­i kíván” – áll a Belga Étterem és Sörözőnek a 444.hu-hoz eljuttatot­t közleményé­ben, amiben leszögezté­k, poltikai eseményről nem volt szó, ők ilyenekben nem is akarnak részt venni.

 ??  ?? Kívül tágasabb A sörözőből egy óra múltán rakták ki Márki-Zay Péter polgármest­ert
Kívül tágasabb A sörözőből egy óra múltán rakták ki Márki-Zay Péter polgármest­ert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary