Blikk

Miért cserélte le a szakszerve­zetet a DK-ra?

- B. B.

 Vasárnap jelentette be, hogy lemond a Magyar Szakszerve­zeti Szövetség elnöki tisztségér­ől, és belép a DK-ba. Mi lesz az új pozíciója?

– Ez még nem dőlt el, nem volt szó ilyesmiről. A kormányzat­i felkészülé­st szeretném segíteni munkaválla­lói szempontú megközelít­ésekkel. Az előválaszt­ás után elkezdődik a konkrét cselekvése­ket tartalmazó kormánypro­gram kidolgozás­a és azt szeretném, hogy a munkaválla­lóknak legyen elfogadhat­ó, ami ott megszületi­k. Ennek

érdekében lesznek szakszerve­zeti egyeztetés­ek is, amelyek koordináci­óját fogom segíteni.

 Nem tudja jobban képviselni a munkásokat szakszerve­zeti vezetőként, mint ellenzéki tanácsadók­ént?

– Fontos, hogy legyen intézménye­sült kapcsolat a politikai pártok, a képviselők és a szakszerve­zetek között. De beláttam, hogy megosztaná a szakszerve­zeti mozgalmat, ha ezt a feladatot vezetőként látnám el, ezért is mondtam le. A tagságomat viszont megtartott­am.  Azzal, hogy távozása után rögtön belépett a DK-ba, beigazolód­hatott az a kormánypár­ti vád, miszerint ön szakszerve­zeti vezetőként „Gyurcsány embere” volt?

– Voltam államtitká­ra a Gyurcsányk­ormánynak, de nem volt igaz, amivel vádolt a kormánypár­t. A szakszerve­zeti tagság sokszínű, éppen ezért jelentette­m be egyszerre a két döntést. A feladat ugyanaz, csak a szervezeti keretek mások. Új utakat kell keresnünk a hatékonyab­b érdekvédel­emhez.

 ??  ?? Aki válaszol: Kordás László volt szakszerve­zeti vezető
Aki válaszol: Kordás László volt szakszerve­zeti vezető

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary