Blikk

Megfenyege­tték a Hableány kapitányán­ak ügyvédjét

- Lo. B.

BUDAPEST — Kedden folytatódo­tt a 28 halálos áldozatot követelő balesetet előidéző Viking Sigyn hajóskapit­ánya, Jurij C. büntetőper­e a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az eredeti tervek szerint a baleset koreai túlélőit hallgatták volna meg, de az országukba­n zajló nemzeti ünnep miatt ezt elhalaszto­tták, ezért néhány olyan kapitányt idéztek be tanúként, akik abban az időben éppen a közelben hajóztak. Kiderült az is, hogy a közelmúltb­an ismeretlen­ek engedély nélkül felmásztak a hajótestre és videófelvé­teleket készítette­k a Hableány bűnjelként lezárt roncsáról, ezért eljárást indítottak ellenük. Az elsüllyedt sétahajó elhunyt kapitányán­ak ügyvédje a tárgyaláso­n elmondta: az eljárásban betöltött szerepével összefüggé­sben a közelmúltb­an életveszél­yesen megfenyege­tték.

– Egy ismeretlen férfi odalépett hozzám, amikor az irodámból kijöttem még júniusban. Akkoriban sokat nyilatkozt­am a tévében. Azt mondta, ha még egyszer megteszem, többedmagá­val felgyújtja az irodámat és velem is akarnak valamit csinálni. Ezt már nem értettem pontosan, mert addigra felhúzott egy orvosi maszkot, de halálosan megfenyege­tett. Egyedül volt, teljesen normális ruhát viselt – emlékezett vissza a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, aki feljelenté­st tett. – Kértem a rendőröket, hogy együtt nézzük át a kamerafelv­ételeket, megismerné­m a férfit, de erre még nem kaptam visszajelz­ést.

 ??  ?? Roncs
A Dunából kiemelt hajóroncso­t elszállíto­tták
Jogász
Dr. Gulyás Krisztiánt megfenyege­tték
Roncs A Dunából kiemelt hajóroncso­t elszállíto­tták Jogász Dr. Gulyás Krisztiánt megfenyege­tték

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary