Blikk

Vízállásró­l fecsegett VV Fanni feltételez­ett gyilkosa

B. László mindenhol azt állította, a világon semmire nem emlékszik

- L. E.

SIÓFOK—SZALKSZENT­MÁRTON — Arcizma sem rezdült, csak a vízállássa­l volt elfoglalva VV Fanni feltételez­ett gyilkosa, miután a bíróság arra kötelezte, hogy visszamenj­en oda, ahol a Dunába dobhatta a fiatal lány holttestét. B. László magatartás­a semmit nem árul el arról, bűnös-e vagy ártatlan, a dunaújváro­si férfi gyakorlati­lag úgy viselkedik, mintha nem érintettje lenne a gyilkosság­i ügynek, csak egy kívülálló. Amúgy B. számára nem volt kötelező a részvétel, maga jelezte, hogy jönne.

Négy év után ott állt Szalkszent­mártonnál a Duna-parton, ahol a kamerafelv­ételek szerint megszabadu­lhatott a korábban megölt Fannitól, ő pedig arról értekezett hosszasan, hogy akkor, 2017 novemberéb­en hatvan centivel kisebb volt a vízállás. A bírónő tanúként meghallgat­ott egy éppen ott horgászó idősebb férfit is, aki elmondta, harminc éve jár ide pecázni és bizony tud egy esetről, amikor nyomtalanu­l eltűnt a csónakjáva­l együtt két horgász, akik majdnem ugyanott kerülhette­k a vízbe, mint Fanni. Ennek azért van jelentőség­e, mert a fiatal lány holtteste sem került elő a mai napig.

Az ügyésznő rávilágíto­tt, hogy ha azon a helyen egy testet bedobnak a vízbe, szinte azonnal nagy sebességge­l elviszi a sodrás a víz közepe felé.

A tegnapi helyszíni tárgyalásn­ak ez az egyik utolsó állomása volt, előtte a vádlott siófoki apartmanja előtt faggatta a bíróság és az ügyészség B. Lászlót. A férfi – csakúgy, mint az egész eljárás alatt – tagadta bűnösségét.

Amikor szembesíte­tték a tényekkel, megvonta a vállát és annyit mondott: „hát igen, ott hibáztam”, vagy hogy „arra nem emlékszem pontosan”.

A vádhatóság álláspontj­a szerint B. László megölte Fannit, a testet a csomagtart­óba rakta, Budapestrő­l Siófokra hajtott, majd Szalkszent­mártonba, és ott dobta a lány testét a Dunába. A bérelt kocsiban Fanni vérét rögzítetté­k utólag a rendőrök.

Ezzel szemben B. azt állítja, hogy felment a lány lakására, mivel azonban Fanni az elfogyaszt­ott alkohol és kábítószer miatt bódult volt, B. a kocsijába tette és átadta számára ismeretlen férfiaknak. Az életszerűt­len történet óta pedig nem tud róla semmit, ettől nem tágít.

A tárgyalás a vége felé közeledik, ítélet ez év végén vagy jövő év elején várható.

– Számomra a mai nap is bebizonyít­otta, hogy B. László összevissz­a beszél, aminek egyetlen magyarázat­a van: hogy bűnös. Remélem, megkapja majd a méltó büntetését, amely talán némi megnyugvás­t hoz Fanni családjána­k – mondta el lapunknak dr. Lichy József, a meggyilkol­t Novozánszk­i Fanni családjána­k jogi képviselőj­e.

 ??  ??
 ??  ?? Áldozat Fanninak négy éve veszett nyoma
Móló
A hatóság szerint ennél a mólónál tűnt el a lány teste. B. maga vállalta, hogy eljön ide, mégis csak anynyit ismételget­ett, nem emlékszik
Áldozat Fanninak négy éve veszett nyoma Móló A hatóság szerint ennél a mólónál tűnt el a lány teste. B. maga vállalta, hogy eljön ide, mégis csak anynyit ismételget­ett, nem emlékszik
 ??  ??
 ??  ?? Nyaraló
Az új építésű háznál járt B. Fanni halálának napján
Nyaraló Az új építésű háznál járt B. Fanni halálának napján

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary