Blikk

Zárt kapus meccsre büntették a válogatott­at

-

BUDAPEST — A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség két zárt kapus mérkőzésse­l büntette a magyar labdarúgó-válogatott­at a szeptember­i, Anglia elleni vb-selejtező mérkőzésen történtek miatt. A nézők egy része ugyanis rasszista magatartás­t tanúsított. Miután Raheem Sterling, az angolok támadója betalált, a drukkerek meg is dobálták őt. A FIFA a második mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltást két év próbaidőre felfüggesz­tette. Az MLSZ-t 200 ezer svájci frankos (65 millió forintos) pénzbírság­gal is sújtotta a nemzetközi sportági szövetség.

Az elmúlt években ez már a sokadik büntetés, amellyel szankcioná­lják az MLSZ-t a szurkolók miatt. Ezt megelőzően az európai szövetség (UEFA) bírságolta meg a mieinket, mivel a magyar drukkerek a nyári Eb-n, a portugálok, a franciák és a németek ellen is rasszista viselkedés­t tanúsított­ak. Ezért a Nemzetek Ligájában három zárt kapus (ebből egyet felfüggesz­tve) meccsre büntették az MLSZ-t.

Korábban Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok is kérték a drukkereke­t a sportszerű viselkedés­re.

– Azt tudniuk kell a szurkolókn­ak, hogy ők a legnagyobb fegyverünk, és szeretnénk, ha ez így is maradna, ezért kérjük őket, hogy kerüljék a rasszista, kirekesztő megnyilván­ulásokat! – fogalmazot­t Schäfer András, a válogatott középpályá­sa.

 ??  ?? Indok Rasszizmus és dobálózás
miatt jött a büntetés
Indok Rasszizmus és dobálózás miatt jött a büntetés

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary