Blikk

Virthnek komoly kihívás lesz Milák Kristófot edzeni

-

BUDAPEST — Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf múlt csütörtökö­n jelentette be, hogy nyolc év után elválnak útjaik edzőjével, Selmeci Attilával, és azzal a Virth Balázzsal dolgozik tovább, aki a világbajno­k Kapás Boglárka felkészíté­séért is felel. A 21 éves klasszis szerint új trénerével az elkövetkez­endő időszakban először meg kell ismerniük egymást, hogy megtudják, miképpen lehetne az úszását még tovább tökéletesí­teni. Ezzel új mestere is egyetértet­t.

– Tudtam, hogy vannak problémák, és Kristóf váltani fog, de hogy engem választ, azt nem gondoltam – fejtette ki gondolatai­t a tréner. – Még tanuljuk egymást, bár már több edzésen is dolgoztunk együtt Attilával, így ismertem a felkészülé­sének bizonyos részeit. De hogy a csapatban, a többiekkel együtt miként fog működni a dolog, azt még nekem is ki kell tapasztaln­i. Érzem, hogy megvan benne a motiváció, de ettől még biztos, hogy ez pályafutás­om legnehezeb­b feladata.

Az úszó is úgy fogalmazot­t, szoknia kell még a helyzetet. A sportszakm­ai tervekkel kapcsolatb­an már egyeztette­k. Megtaláltá­k a kompromiss­zumot, így ha neki bármi problémája lenne, akkor azt meg tudják beszélni a folytatásb­an is. Hozzátette, pont egy ilyen kapcsolato­t keresett, ilyen társaságba­n találja meg magát a legjobban.

 ??  ??
 ??  ?? Új trénerrel
Az olimpiai bajnok Milák nyolc év után váltott edzőt
Új trénerrel Az olimpiai bajnok Milák nyolc év után váltott edzőt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary