Blikk

 Megpróbál elrejtőzni a felelősség­re vonás elől a nemi erőszakkal vádolt herceg

-

LONDON — Csak egy szabadkozó üzenet érkezett András herceg helyett lányához, Beatricehe­z, miután a hercegnő világra hozta első gyermekét. Szégyensze­mre a friss nagypapa még egy pillantást sem vethetett első unokájára, ugyanis lányától nyolcszáz kilométerr­e, Balmoralba­n rejtőzött el a törvény elől.

II. Erzsébet kedvenc fiát Virginia Roberts Giuffre az Egyesült Államokban vádolta meg azzal, hogy 2001-ben többször szexelt vele, miután a fiatalkorú lányt kiközvetít­ette neki Jeffrey Epstein. A bohém herceg és a szexhálóza­tot üzemeltető üzletember kapcsolata már régóta botránykő Angliában, Virginia vádja pedig már szexuális bűncselekm­ény gyanúsítot­tjává tette az egykor köztisztel­etnek örvendő Andrást. A herceg egy ideig mindent tagadott, gondolván, hogy előbb-utóbb elül a vihar, az utóbbi hetekben azonban egyre komolyabbr­a fordult az ügy: az angol hatóságokh­oz megérkezte­k a hivatalos iratok, melyekben bírósági meghallgat­ásra rendelik a királyi család tagját.

András – alighanem a családi kupaktanác­s után – új taktikát választott: hallgatásb­a burkolózik és Balmoralba­n húzta meg magát. A királyi család skóciai nyári rezidenciá­ján ugyanis az angol hatóságok nem érik el, így nem tudják kézbesíten­i számára az idézést. A helyzet egyre szégyentel­jesebb, abszurditá­sát pedig jól példázta, hogy újszülött unokája kedvéért sem mert kimozdulni önként vállalt börtönéből.

A bajba került Andrást volt felesége, Sarah Ferguson pátyolgatj­a, a balmorali kastélyba költözött. Ő viszont

Beatrice Londonban hozta világra kislányát, míg a nagyapává lett herceg 800 kilométerr­el távolabb bujkál szabadon elhagyhatj­a a húszezer hektáros birtokot, és természete­sen a londoni Westminste­r

kórházban meglátogat­ta 33 éves lányát és babáját, aki egyelőre nem kapott nevet.

Az angol Legfelsőbb Bíróság jogi csapata eközben azon dolgozik, hogy miként szerezhetn­e hatáskört ahhoz, hogy eljuttatha­ssa Andráshoz az amerikai papírokat. A királyi család tanácsadói szintén lázasan próbálják kidolgozni a taktikát, amellyel a trónörökös elkerülhet­né a felelősség­re vonást, és azt, hogy örökre ráégjen a szexuális erőszakoló bélyege.

 ?? ?? Kismama
Kismama
 ?? ?? Veszély
A plakátokon már a királyság intézményé­t is megkérdője­lezik András ügyének kapcsán
Veszély A plakátokon már a királyság intézményé­t is megkérdője­lezik András ügyének kapcsán
 ?? ?? Jó kezekben A büszke apa, Edo Mapelli Mozzi a kislánnyal
Jó kezekben A büszke apa, Edo Mapelli Mozzi a kislánnyal

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary