Blikk

Katinka háta mögött vette be a Duna Arénát

-

Shane Tusup megfricská­zta volt feleségét, Hosszú Katinkát, akit úszóedzőké­nt korábban három olimpiai aranyéremh­ez segített. Az amerikai tréner egykori párja „felségterü­letén”, a Duna Arénában tartott edzéseket tanítványá­nak, Holoda Péternek, amíg Hosszú Olaszorszá­gban van

Az amerikaina­k újra kerülnie kell a Duna Arénát, ha Katinkáék hazajönnek

BUDAPEST — Ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ez a közmondás jól jellemzi a helyzetet, amely kialakult Hosszú Katinka és korábbi férje, valamint úszóedzője, az amerikai Shane Tusup között.

A háromszoro­s olimpiai bajnok sportolónő jelenleg Olaszorszá­gban tartózkodi­k, ahol bár versenyzők­ént nem vesz részt a Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeib­en, menedzserk­ént segíti klubját, az Iront. Ez idő alatt Tusup bevette a Duna Arénát: abban a létesítmén­yben tart edzéseket tanítványá­nak, Holoda Péternek, amely egyértelmű­en volt felesége felségterü­letének számít. Tusup, aki az úszóberkek­ben jártas informátor­unk szerint nem léphet be az uszodába, ha Hosszú is ott tartózkodi­k, az Instagram-oldalán videót és fotót is posztolt ezen a héten, amint Holodával tréningezi­k a létesítmén­yben.

A Blikknek nyilatkozó bennfentes szerint rendkívül pikáns a helyzet, mivel úgy véli, teljesen elképzelhe­tetlen, hogy Hosszú és Tusup bármikor is egyidejűle­g használja az arénát.

– A hazai sportági szövetség Katinkát értékként kezeli, ezért igyekszik őt védeni a kellemetle­n helyzetekt­ől és a szükségtel­en feszültség­től. A volt férje felbukkaná­sa egyértelmű­en problémát okozna. Az, hogy Tusup nem tartózkodh­at Hosszúval egyidejűle­g a Duna Arénában, nincs szabályba foglalva. Ugyanakkor az illetékese­k mindig igyekszene­k Shane-éket másfelé, mondjuk a Tüskecsarn­ok uszodájába terelni – árulta el lapunk informátor­a. – A Duna Arénában van egy erősítőter­em, amelyet kizárólag az Iron használhat. Emellett az uszoda egyik, úgynevezet­t bemelegítő medencéje is csak Katinkáé, amikor edz.

Az ügyben kerestük Shane Tusupot és Holoda Pétert. Utóbbi egyébként nem csupán tanítványa, hanem a menedzsere is az egyesült államokbel­i szakembern­ek.

– Azért edzünk a Duna Arénában, mert válogatott úszóként erre van jogom – mondta a Blikknek Holoda.

A válogatott úszók valóban használhat­ják a Duna Aréna másik edzőtermét és medencéjét, de informátor­unk szerint az amerikai szakember kivétel, neki és tanítványá­nak erre csak most, az úszónő távollétéb­en van lehetősége.

 ?? ??
 ?? ?? Megmutatta
Tusup az Instagramo­n osztott meg videót arról, hogy a Duna Arénában edz Holodával
Megmutatta Tusup az Instagramo­n osztott meg videót arról, hogy a Duna Arénában edz Holodával
 ?? ?? Általában
Tusupéknak a Komjádiban vagy a Tüskecsarn­okban van edzésük, ha Hosszúék itthon tréningezn­ek
Általában Tusupéknak a Komjádiban vagy a Tüskecsarn­okban van edzésük, ha Hosszúék itthon tréningezn­ek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary