Blikk

Dublőr ugrott be Kim Dzsongun helyére?

-

PHENJAN — Ez valóban ugyanaz a két ember lenne? Az egész világ találgatja, hogy valóban Kim Dzsongun szerepel-e a frissen megjelent fotókon, miután sokak szerint rá sem lehet ismerni az észak-koreai vezetőre. A képek, amelyek egy katonai parádén készültek, arról árulkodnak, rengeteg változáson esett át az ország első embere.

A diktátor brutálisan lefogyott, arca keskenyebb lett, testalkata is egészséges­ebbnek tűnik, ráadásul megszokott sötét öltözetét világos öltönyre cserélte. Nincs rajta szemüveg, ugyanakkor előnyös megjelenés­e ellenére nyoma sincs határozott­ságának, mosolya inkább félszeg, mint magabiztos. Mintha csak idegenek vennék körül, úgy viselkedik Kim Dzsongun. Persze hű pártkatoná­i a régiek, ott lépdelnek a nyomában, mint ahogy a piros nyakkendős úttörők is rajongássa­l veszik körbe. Kim Dzsongunró­l már régen elterjedt a hír, hogy több dublőrt is alkalmaz maga helyett. Leginkább amiatt, mert a tömegrende­zvényeken tartott attól, hogy valaki az életére tör. Emellett voltak fárasztó programok, amelyeken nem akart részt venni, és oda szintén hasonmását küldte. Azután pár hónapja rejtélyes eltűnésérő­l és vélt betegségér­ől keltek szárnyra hírek, sőt voltak, akik már haláláról cikkeztek. Az biztos, hogy a dél-koreai hírszerzés szerint egészségte­lenül élt a diktátor, hatalmas túlsúlyt szedett fel és keringési, ízületi problémái is lehettek. Nem kizárhatóa­n műtétre, de legalábbis kezelésre szorult. Ehhez képest meglepően fitten jelent meg a mostani rendezvény­en.

 ?? ?? Egész más lett
A vonások hasonlóak, de fittebbnek néz ki, jobban öltözik, és a haja is egész jól be van lőve
Egész más lett A vonások hasonlóak, de fittebbnek néz ki, jobban öltözik, és a haja is egész jól be van lőve
 ?? ?? Fegyelmeze­tten
Nem a szokott szigor van Kim Dzsongun arcán, ráadásul a világos öltöny sem vall rá. Lehet, hogy nem is ő az...?
Fegyelmeze­tten Nem a szokott szigor van Kim Dzsongun arcán, ráadásul a világos öltöny sem vall rá. Lehet, hogy nem is ő az...?
 ?? ?? Így ismerjük
Kim Dzsongunt korábban így láttuk: előnytelen frizurával, ducin, püffedt arccal
Így ismerjük Kim Dzsongunt korábban így láttuk: előnytelen frizurával, ducin, püffedt arccal

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary