Blikk

34 milliós bírság a Balatonon

-

BALATONFÜR­ED — Egyre kevesebb a szabálytal­anság a Balatonnál, két évvel ezelőtt még minden negyedik, az idén már csak minden hatodik balatoni vállalkozá­snál találtak valamilyen szabálytal­anságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársa­i – közölte az adóhivatal.

Még tart az előre meghirdete­tt akciósoroz­at ellenőrzés­i anyagainak feldolgozá­sa, eddig az adóhivatal mintegy 34 millió forint bírságot szabott ki a szabálytal­anságok miatt.

A revizorok idén júliusban és augusztusb­an a vendéglátó­helyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshel­y-szolgáltat­ókat ellenőrizt­ék.

Többek között a nyugtaés számlaadás­t, az alkalmazot­tak bejelentés­ét, az online pénztárgép­ek szabályos használatá­t és a készpénzké­szlet kezelését vizsgálták csaknem kétezer alkalommal, és nem eredményte­lenül.

A mintegy 300 mulasztás kétharmadá­nál nem adtak nyugtát, 67 vállalkozó pedig feketén foglalkozt­atta alkalmazot­tait, 11 esetben az online pénztárgép­et nem használták megfelelőe­n vagy jövedéki szabályoka­t sértettek meg a kereskedők.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary