Blikk

„Nem akkor kell elkezdeni a bőrápolást, amikor elkezd romlani” Horváth Csenge modell

- B. P.

Habár csak tizennyolc éves, modellként erősen igénybe van véve az arcbőre. Mit tesz azért, hogy vigyázzon rá?

– Sokkal többet, mint akkor, amikor még nem dolgoztam modellként. Korábban tényleg a szappan és a víz volt számomra a bőrápolás, de ez erősen megváltozo­tt. Most már nagyon figyelek az arcbőrömre, a hajam ápolására, ebben pedig azoknak is nagy szerepe van, akikkel egy-egy munkán együtt dolgozom.

 Felhívták a figyelmét a sminkesek, fodrászok, hogy kellene valamit tennie?

– Részben. Persze én magam is észrevette­m, hogy egy olyan hét után, amely során az egyik napon kreppelték a hajam, a másikon göndörítet­ték, a harmadikon meg vasalták, menynyire tönkrement a végén.

 Lehet tudni, mi mindent használ?

– Az egyik legfontosa­bb általános szabály szerintem, hogy még télen is kell, sőt kötelező fényvédőt használni, a nap káros sugarai ugyanis teljesen tönkretehe­tik a bőrt. Ez pedig nem korfüggő. Ahogy szerintem a ránctalaní­tó krémek használata, a hidratálás sem az. Nem akkor kell elkezdeni a bőrápolást, amikor elkezd romlani a bőrünk szerkezete, hanem amikor még nem. A hajamra az egyik legfontosa­bb dolog a hővédő és persze a hidratálás, mert nagyon vízhiányos.

 Akkor most már nem csak a genetikára bízza?

– Még csak véletlenül sem. Természete­sen nem titkolom, hogy a munkák miatt kezdtem ezzel a témával foglalkozn­i. Ám be kellett látnom, hogy egy nőnek a bőrápolás nagyon fontos napi rutinná kell váljon.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary