Blikk

Évi 37,7 milliárdot kaszál Ronaldo

- Blikk-összeállít­ás

MANCHESTER — Nem úgy alakul eddig Lionel Messi klubváltás­a, mint ahogy azt szerette volna. Az argentin labdarúgó a nyáron igazolt a Barcelonát­ól a Paris Saint-Germainhez, három mérkőzést követően még nem tudott betalálni az ellenfelek kapujába. Ráadásul már a pályán kívül sem ő a csúcs... A Forbes összeállít­otta a 2021–2022-es idény legjobban fizetett labdarúgói­nak listáját. Ez alapján idén az első helyen már nem ő, hanem a Manchester United ásza, a portugál Cristiano Ronaldo áll, aki szintén új igazolás jelenlegi együttesén­él. Bruttó 125 millió dollárt (37,7 milliárd forint) kap az MU-tól és különböző szponzori szerződése­inek köszönhető­en.

– Az Old Traffordra visszatéré­sem meseszerű, nem véletlen, hogy ezt a stadiont az Álmok Színházána­k is nevezik. Számomra mindig is varázslato­s hely volt, ahol mindent elérhetsz, amit a fejedbe veszel – nyilatkozt­a nemrég a 36 éves sztár.

A fizetési listán őt követi argentin riválisa 110 millió dollárral (33,2 milliárd forint), akinek így sincs oka a panaszra. Érdekesség, hogy az első ötben három játékos is szerepel a párizsi együttesbő­l.

 ?? ?? Trónra került
Cristiano Ronaldo kapja a legtöbb pénzt a focisták közül
Trónra került Cristiano Ronaldo kapja a legtöbb pénzt a focisták közül

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary