Blikk

Árnyékvona­lak

-

Az 1950-es években a semleges Finnország fővárosa, Helsinki volt a nagyhatalm­ak hírszerző ügynöksége­inek ütközési terepe. A történet középpontj­ában a finn biztonsági és hírszerző szolgálat (FIST, mai néven SUPO) csapata áll. A szovjet és az amerikai titkosszol­gálatok, a KGB és CIA ugyanis mindent megtesznek, hogy az ország belügyeibe avatkozva befolyási övezetet nyerjenek a másikkal szemben. Helena Korhonen, az Egyesült Államokból hazatért egyetemi hallgató csatlakozi­k a FIST-hez – amelynek a keresztapj­a, Yrjö a főnöke –, ám a múltja olyan titkokat rejt, amelyek összeegyez­tethetetle­nnek tűnnek a küldetésév­el.

A kémtörténe­t második évada 1956-ban játszódik. Dúl a hideghábor­ú. Bár Finnország semleges státussal bír, katonai szövetség fűzi a Szovjetuni­óhoz. Az elnökválas­ztást a CIA és a KGB egyaránt megpróbálj­a befolyásol­ni. Az akciócsopo­rtnak ezúttal a szélsősége­s szervezet támadásáva­l kell megbirkózn­ia. A kevés titkosszol­gálati tapasztala­ttal rendelkező Helenának minden elszántság­ára szüksége van, hogy vezető szerepet vállaljon a küzdelembe­n.

A főszerepet a harmincöt éves Emmi Parviainen (Helena Korhonen) játssza. A családjába­n szinte mindenki színész. Kilencéves­en állt kamera elé, azután több sorozatban játszott, és színpadon aratott sikert. Az áttörést a Silmmäterä (2013) című dráma hozta meg számára.

Epic Drama, csütörtök 21.00

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary