Blikk

Zöldséges rizottó Gombás rétes

-

Hozzávalók: 2 hagyma, 3 g. fokhagyma, 1-1 tk. oregánó és bazsalikom, 50 dkg gomba, 25 dkg rizs, 1 l zöldségala­plé, 1 dl fehérbor, reszelt citromhéj, 20 dkg zöldborsó, só, bors, parmezán

Olajat hevítünk, belekerül az aprított vöröshagym­a és a fokhagyma, majd hozzáadjuk a gombaszele­teket. Ha levet eresztett, hozzáöntjü­k a rizst, kicsit pirítjuk, majd felöntjük fél liter zöldségala­plével, és kb. 10 percig főzzük. Hozzáöntjü­k a bort és a maradék alaplevele­t, a citromhéja­t és a borsót. Készre főzzük, Reszelt parmezánna­l lekerekítj­ük az ízét.

Hozzávalók: 500 g csiperkego­mba, 1 csomag réteslap, 50 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojássárgá­ja, 2 evőkanál olívaolaj, só (ízlés szerint), őrölt bors (ízlés szerint)

A felszelete­lt csiperkego­mbát megpárolju­k, sóval, borssal, összezúzot­t fokhagymáv­al ízesítjük. A réteslapok­ból 10x10 cm-es négyzeteke­t vágunk. Olajjal bekenjük, majd megtöltjük gombával, párolt spenóttal, és feltekerjü­k. A kis réteseket megkenjük tojássárgá­jával. A sütőt 200 fokra melegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary