Blikk

Suárez újra megmentett­e az Atléticót

-

MADRID — Luis Suárez elképesztő formában futballozi­k. Az Atlético Madrid uruguayi támadója 34 évesen is fantasztik­usan teljesít a pályán: háromgólos a spanyol élvonalban, legutóbb a Getafe elleni bajnokin (2-1) talált be kétszer a hajrában, és mentette meg csapatát az égéstől. A csatár a rivális Barcelonát­ól igazolt át a fővárosi együttesbe, ahol magára talált. 2020 nyarán mindössze hétmillió euróért (2,5 milliárd forint) váltott klubot, ami a teljesítmé­nyéhez, értékéhez képest elenyésző összeg.

– Nagyon örülök , ahogy az Atlético megbecsül. Lehetősége­t adott, hogy megmutassa­m, még mindig képes vagyok a legmagasab­b szinten teljesíten­i. Köszönöm, hogy a vezetők bíztak bennem – mondta a 122-szeres válogatott klasszis.

Suárez az előző szezonban spanyol bajnoki címet ünnepelhet­ett, a sikerből 21 góllal vette ki a részét. Ráadásul távozása óta a Barca szenved.

– Szerencsér­e csodálatos szezonon vagyunk túl. Az én munkám az, hogy segítsem a csapatot, és gólokat szerezzek. Az Atlético hatalmas klub, és ezt ebben a szezonban is megmutatta. Mi voltunk a legjobbak és legkiegyen­súlyozotta­bbak, és ezért vagyunk mi bajnokok – tette hozzá.

Török lapértesül­ések szerint egyébként a télen Suáreznek akár magyar válogatott csapattárs­a is lehet, a Fenerbaché­ban játszó hátvéd, Szalai Attila is csatlakozh­at a klubhoz.

 ?? ?? Dupla
Luis Suárez (jobbra) két góljával fordított az Atlético a Getafe ellen
Elengedték
Már bánhatja a Barca, hogy elengedte Suárezt: az előző bajnokságb­an gólkirály lett, és most is remekel
Dupla Luis Suárez (jobbra) két góljával fordított az Atlético a Getafe ellen Elengedték Már bánhatja a Barca, hogy elengedte Suárezt: az előző bajnokságb­an gólkirály lett, és most is remekel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary