Blikk

Átharapta gondozója artériáját

 A véres baleset után egy nappal a miniállatk­ert újra látogatóka­t fogadott medve

- S. N.

BUDAPEST — Súlyos sérüléssel szállított­ák kórházba egy budapesti miniállatk­ert gondozóját, miután egy ormányos medve megharapta. A helyszínre érkező mentők segítsége nélkül az életébe is kerülhetet­t volna a baleset.

Egzotikus állatok sokasága fogadta lapunk munkatársá­t, amikor tegnap a helyszínre látogattun­k.

„Vigyázz, harap!” – jelzi a kockás papírra írt üzenet a látogatókn­ak, hogy a hüllőkhöz ne nyúljanak. A kígyók és teknősök terráriuma után megpillant­juk a miniállatk­ert gyöngyszem­ét, Nasit, az ormányos medvét, a látogatók kedvencét. Gondozóján­ak még a simogatást is engedi egy videófelvé­tel tanúsága szerint. Az állat ottjártunk­kor épp felalá mászkált fedett kifutójába­n. Csíkos farkával, hosszú ormányával mindenkit levett a lábáról. Nyoma sem volt a csütörtök esti balesetnek.

Nasi, az ormányos medve nagy kedvenc, most mégis emberre támadt

Információ­ink szerint látogatók már rég nem voltak az épületben, amikor Nasihoz megpróbált bemenni gondozója, ám az állat hirtelen felé kapott. Olyan csúnyán találta el, hogy mentőt hívtak, nehogy elvérezzen. A miniállatk­ert dolgozói szerint csak kisebb baleset történt, amit belső ügynek tartanak. Lapunk azonban úgy tudja, nem egy szimpla karmolásró­l van szó, a gondozó komoly sérülést szenvedett, és ezt az Országos Mentőszolg­álat is megerősíte­tte:

„A helyszínre riasztott mentőegysé­g egy 40 év körüli férfit súlyos sérüléssel, stabil állapotban szállított kórházba” – írták kérdésünkr­e.

– Az ormányos medve hivatalosa­n nem számít veszélyes állatnak, ahogyan a kutya sem, de mindkét állat okozhat súlyos sérüléseke­t – kommentált­a Némedi Edina, az Állatmentő Sereg munkatársa a történteke­t. – Nagy karmai és fogai vannak, vadállatké­nt kell velük bánni. Bár aranyosak, mégsem kutyák, macskák, akikhez odamegyünk, felkapjuk őket. Alapvetően nem támadnak, csak akkor történhet ilyen, ha az állat veszélyben érzi magát – fűzte hozzá.

 ?? ??
 ?? ?? Veszélyes cukiság
Veszélyes cukiság
 ?? ??
 ?? ?? Látszólag szelíd A mesefigura-küllemű ormányos medve valójában veszélyes sebeket ejthet a gondozóján (illusztrác­ió)
Látszólag szelíd A mesefigura-küllemű ormányos medve valójában veszélyes sebeket ejthet a gondozóján (illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary