Blikk

Pörköltért intézett jogosítván­yt az ügyvéd

 Az anyukáknak igyekezniü­k kell, hogy délelőtt hozzák világra a babát

- L. E.

SZOLNOK — Azért ennek a birkapörkö­ltnek jó volna megtudni a receptjét: a főügyészsé­g azzal vádol egy ügyvédet, hogy 2 millió forintért és egy nagy fazék birkapörkö­ltért felajánlot­ta, hogy megmenti régi ismerőse lányának a jogosítván­yát.

A fiatal nő ellen közúti baleset okozása és segítségny­újtás elmulasztá­sa miatt büntetőelj­árás indult.

Szerető apukája elborzadt ettől a fordulattó­l, és a lehetőségt­ől, hogy lányának odalesz a jogsija, ezért 2011 májusában megkereste az ügyvédet, hogy lássa el lánya védelmét a büntetőelj­árásban. A jogász ekkor ajánlotta fel, hogy a bírón keresztül elintézi ezt a pénzért és a döntnöknek szánt pörköltért cserébe.

Talán a jogsi elvesztése genetikai eredetű lehet, mert három év múlva a vesztegető testvére ellen indult büntetőelj­árás. Őt ittas vezetésen kapták rajta, ezért ment a régi jó ismerőshöz a csupaszív családfő. Mázlija volt, ezúttal már csak kétmillió volt a tarifa a közbenjárá­sért, a pörköltről lemondott az ügyvéd – azt nem tudni, hogy nem ízlett az első kör, vagy már más volt-e a kedvence.

A férfi az ügyvéd által kért 2 millió forintot kifizette. Mindkét ügyben megmaradt egyébként a vádlottak vezetői engedélye, arra azonban nincs bizonyíték, hogy a bírókhoz eljutott volna a pénz.

A más ügyben egyébként letartózta­tásban ülő nem ismerte el a bűncselekm­ényt.

MÁTÉSZALKA — Óriási fejetlensé­g uralkodhat a mátészalka­i kórház szülészeti osztályán! Több várandós vagy nemrégiben szült kismama is elképesztő történetek­ről számolt be lapunknak, a Mátészalka­Leaks internetes blogra pedig csak úgy özönlenek az anyukáktól a felháborod­ott beírások. Jogosan, hiszen ki látott már olyat, hogy délután fél kettőtől nincs szülés?! Hogy lehet egy szülést visszatart­ani?

Kerestük az érintett kórházat, választ azonban kérdéseink­re ez idáig nem kaptunk. Informális­an annyit megtudtunk, hogy a jelenlegi, tarthatatl­an helyzet mögött az emberhiány áll, ami szakmaiatl­an döntés meghozatal­ára kényszerít­i az ott dolgozókat.

– Lehet, hogy furcsán hangzik elsőre, de ha valóban ez történt, azzal nem követett el mulasztást a kórház. Sőt az egészségüg­yi törvény előírja: ha a kórház nem tud megfelelő ellátást biztosítan­i, akkor a legközeleb­bi intézményb­e kell irányítani a pácienst – magyarázta dr. Ábrahám Csaba egészségüg­yi szakjogász.

Ha jogos, ha nem, az anyukák kiakadtak. Egyiküknek, Orsolyának a rokona szült volna, végül 50 kilométert vitte a párja másik kórházba.

– Késő este volt, akkor pedig – ezt egy másik anyuka mesélte el – már csak olyat fogadnak, aki szült már korábban. Velük kevesebb probléma van, tudják, mi vár rájuk, és a szülés is általában könynyebbe­n zajlik, mint első alkalommal. Szerencsér­e még odaértek a másik kórházba – mesélte az elkeserede­tt rokon.

A történetét Ibolya sem merte a saját nevével vállalni, de részletese­n beszámolt lapunknak, hogy mi történt vele a szülészeti osztályon.

– Engem nem elküldtek, de bár azt tették volna! Életemben olyan megalázó és kiszolgált­atott helyzetben nem voltam, mint a szülésem alatt és az utána következő napokban. A szülés is minden empátia nélkül, igen katonásan zajlott, de ezt még szó nélkül elfogadtam. A babámat nem is tették a hasamra, sőt egy napig nem is láttam. Remélem, többé nem kell oda bemennem – sírta el magát az anya.

 ?? ??
 ?? ?? Fociiii! Djumbah mindent imád, ami gömbölyű
Nyújtás
A gorilla állóképess­égét bárki megirigyel­heti
Fociiii! Djumbah mindent imád, ami gömbölyű Nyújtás A gorilla állóképess­égét bárki megirigyel­heti
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mosoly Délután fél kettő után ilyen jelenetek nemigen lesznek (illusztrác­ió)
Mosoly Délután fél kettő után ilyen jelenetek nemigen lesznek (illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary